„Succession“ i „The Bear“ dominirali na dodeli nagrada Udruženja televizijskih kritičara 1Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Ovogodišnja, 39. po redu dodela nagrada Udruženja televizijskih kritičara (TCA) nije bila održana uživo, a dobitnici su proglašeni u ponedeljak uveče.

Dodele nije bilo usred štrajkova scenarista i glumaca, a na listi dobitnika ističe se Succesion (Naslednici) kao najbolji program godine i najbolja drama godine, što je treći put da serija osvaja ovu nagradu, posle 2020. i 2022. godine.

Najbolja komedija je The Bear, čija prva sezona je ujedno proglašena i najboljim novim programom, najbolja glumica u drami je Rija Sihorn za Better Call Saul, a najbolja glumica u komediji je Nataša Lion za Poker Face.

Za najbolje dostignuće u kategoriji filmova, mini-serija i specijala proglašena je mini-serija Beef, dok je u novoj kategoriji pod nazivom najbolji porodični program trijumfovala serija Ms. Marvel.

„Ovo je bila značajna godina u televiziji, jer smo se oprostili od nekoliko zaista važnih serija i poželeli dobrodošlicu novim ostvarenjima i zvezdama u ovom, veoma kompetitivnom okruženju“, rekla je tv kritičarka Melani Mekfarland, koja je trenutna predsednica TCA.

„Bilo da su u pitanju proslavljeni hitovi ili novi naslovi, svi dobitnici prikazuju snagu televizije i jedinstvenu dubinu koju kreatori mogu da istražuju. Iako nismo u mogućnosti da se okupimo 2023, iskreno čestitamo svakom od dobitnika i nadamo se da ćemo uživo proslaviti 2024.“

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari