Summer SAXperienceFoto: Promo

Međunarodna letnja škola i festival saksofona – Summer SAXperience, već skoro punu deceniju održava se u jednom od najlepših gradova na Jadranu, Herceg Novom, a profesori su najistaknutiji saksofonisti koji dolaze iz različitih delova sveta.

Ove godine Summer Saxperience će se održati od 1. do 11. avgusta u Paviljonu Gradske muzike Herceg Novi, u okviru koga će se novljanskoj publici koncertom predstaviti saksofonisti Alesandro Malanjino (Italija), Milan Savić (Srbija) i pijanistkinja Neda Hofman Sretenović (Srbija).

Ove godine organizator festivala Udruženje saksofonista Srbije će donirati jedan saksofon za učenike Muzičke škole Herceg Novi kako bi najmlađi saksofonisti imali što lakše početke muzičkog školovanja.

Takođe, za učenike Muzičke škole i članove orkestra Gradske muzike Herceg Novog, ulaz će biti slobodan za slušanje svih časova u okviru letnje škole koju će držati renomirani profesori iz Italije i Srbije.

Letnja škola ima za cilj da mladim i talentovanim saksofonistima pruži priliku da, u letnjoj afmosferi uče od eminentnih saksofonista koji dolaze iz različitih delova Evrope i sveta.

Summer SAXperience 2024: Letnja škola i festival saksofona u Herceg Novom 1
Foto: Promo

Škola je otvorena za učenike, studente kao i hobiste, a profesori i polaznici će imati priliku da nastupe na koncertima u Paviljonu Gradske muzike Herceg Novi, 3. i 10. avgusta.

Summer Saxperience se ove godine organizuje uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi, Selmer Saxophones Paris i JLV Ligatures Paris.

Program festivala Summer SAXperience:

Nedelja, 3.avgust u 21h, Paviljon Gradske muzike

CLASSICAL SAXOPHONE

  • Alesandro Malanjino, saksofon
  • Neda Hofman Sretenović, klavir
  • gost: Milan Savić, saksofon

Subota, 10. avgust, 21h, Paviljon Gradske muzike

YOUNG AND PROMISING

  • Koncert polaznika Letnje škole saksofona

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari