Sva deca su ista: Večeras premijera predstave "Čudo" u Pozorištu lutaka „Pinokio“ 1Foto promo Vojislav Savić

Pred dečju publiku, ali i onu odraslu, premijerno stiže topla i dirljiva lutkarska predstava „Čudo“, u petak, 25. oktobra u 20 časova, koja nas podseća da su sva deca ista, i da svako dete ima potrebu za iskrenim druženjem i prijateljstvom.

„Postoje posebna deca koja žele da budu deo tima, ali ne bude svako odabran, jer je važnije pobediti, nego uključiti se u njega.

Postoje devojčice i dečaci koje niko ne poziva na rođendane. Deca sa posebnim potrebama nisu čudna, ona samo žele da budu prihvaćena“, kaže se u najavi Pozorišta lutaka „Pinokio“.

„Čudo“, po motivima istoimenog romana R.H.Palasija, režirala je Emilija Mrdaković, a dramatizaciju teksta uradila je Teodora Marković.

Sva deca su ista: Večeras premijera predstave "Čudo" u Pozorištu lutaka „Pinokio“ 2
Foto promo Vojislav Savić

Priča obuhvata prvu školsku godinu Ogija – dečaka neobičnog lica, i ispričana je iz ugla njegove starije sestre Mije. Borba s predrasudama ne muči samo Ogija, već i njegove roditelje, sestru, nastavnike i malobrojne drugare. Svi oni se na različite načine suočavaju kako sa svojim doživljajem Ogija, tako i s reakcijama okoline.

„Pružiti podršku ako je nekom potrebna, to je čin prijateljstva i razumevanje vrednosti. Svet bi tako mogao da bude mnogo bolje mesto!“, poručuju autori i autorke ove predstave. U glumačkoj ekipi su Đorđe Kreća, Goran Popović, Anita Branković, Zorana Milošaković Tasić, Nikola Ranđelović, Željka Mandić.

Idejno rešenje scenografije, kostima, lutaka i video projekcije je uradio Oleg Katorgin, a autor muzike je Aleksej Mrdaković.

Repriza premijere zakazana je u subotu, 26. oktobra, u 12 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari