Alen DelonFoto: CHRISTOPHE SIMON / AFP / Profimedia

Ćerka Arija Bulonja (Boulogne), čije očinstvo velikan francuske kinematografije Alen Delon (Alain) nikada nije priznao, zatražila je od suda u Ženevi da imenuju stručnjake za uzimanje uzorka DNK-a Alena Delona, saopštio je danas njen advokat.

„Potvrđujem da sam podnela zahtev za te mere“, rekla je advokatica za Frans pres, potvrđujući informaciju u listu Tribin de Ženev (La Tribune de Geneve), prenosi Beta.

Prema zakonu u Švajcarskoj, sudu može da se podnese zahtev za uzimanje uzorka DNK-a u slučaju hitne situacije, na primer ako su neki dokazi u opasnosti da nestanu.

Reč je o utvrđivanju „veštačenja za uzimanje uzorka DNK Alena Delona“ kako bi se moglo utvrditi da li je on njen deda, dodala je ona, ukazujući da ćerku Arija Bulonja zastupa i francuski advokat.

Advokatica mlade devojke (16) je objasnila da je zahtev podnet Prvostepenom građanskom sudu u Ženevi, jer Alen Delon ima tamo prebivalište, prema registru stanovništva.

Sud u Ženevi bi trebalo da donese odluku „brzo“ u narednim danima, nakon što utvrdi da li ima nadležnost za to.

Francusko pravosuđe je u septembru 2021. godine u žalbenom postupku potvrdilo da je „teritorijalno nenadležno“ da razmotri zahtev za priznanje očinstva koji je Bulonj uputio glumcu Alenu Delonu.

Tada je sud rekao da je Delon prijavljen u Švajcarskoj, iako se zna da glumac živi na svom imanju u Dušiju u centralnom delu Francuke.

Ari Bulonj (60), rođen u avgustu 1962. godine, čije je pravo ime Kristijan Bulonj (Christian), pronađen je mrtav u maju 2023. godine.

Alen Delon nikada nije priznao očinstvo Bulonja, sina nemačke pevačice Niki uz benda „Velvet andergraund“ (Velvet Underground) sa kojom je imao kratku ljubavnu vezu šezdesetih godina.

Arija je odgajila Delonova majka Edit Bulonj, čije prezime nosi.

Delon, koji ima 88 godina, boluje od limfoma, a pre nekoliko godina je imao moždani udar. Čuveni glumac je pre nekoliko meseci stavljen pod pravosudno starateljstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari