Sve nježne riječi svijeta

Oliver Dragojević (1947-2018) iz ličnog ugla

Ostavite komentar


  1. Da li će žalost., za ovim neverovatnim „pjevačem“ u Srbiji biti vremenski ograničena ili će trajati od danas pa do plus beskonačno?! Toliko nas je zadužio da bi trebalo proglasiti jednogodišnju žalost. Ujedno bismo pokazali Hrvatima da nam je do njega više stalo od njih. Možda nas posle toga manje biju kada odemo na „naše“ more. Mislim, šta reći a ne postideti se za ovolikom bolesnom patetitikom i ovako infantilnim ponašanjem.

      1. Oni koji udju u ulicu i voze u pogrešnom smeru obično misle da su svi oni drugi, koji im idu u susret, ludaci?! Niste Vi nesrećni. Imate samo neke sitne probleme koje stručnjaci mogu lako da otklone. Na osnovu Vašeg sveopšteg obožavanja, Olivera Dragojevića, gotovo sam siguran kakva je Vaša „lična karta“. Smeo bih da se kladim da, koliko god volite Olivera Dragojevića, za kojim ronite gorke suze, još više mrzite Boru Čorbu ili, recimo, Kusturicu?!

  2. Ugasio jedan ljudski zivot, kao i mnogi drugi. OD jeste bio odlican muzicar i njegove melodije su sigurno ostavile traga u secanjima iz mladosti kod mnogih od nas. Ali to je sve, ni manje ni vise. OD kao muzicar je jedno a OD kao covek ipak nesto drugo. U odnosu na srbe u teskim vremenima, pokazao je ko i sta je, i shodno tome ne razumem dugogodisnje pokusaje da ga odobrovolji za gostovanje u Srbiji. Izgubili na tak nacin ljudsko dostojanstvo i minimum samopostovanja.

  3. Kako je tužno to što ne poštujete život i smrt. Lepo je autorka napisala da: „…odavno nema mesta za doslednosti i poštovanje tuđeg stava…“. Nije mi jasno i neće mi biti jasno zašto ne odete tamo gde su vaše sfere interesovanja pa se tamo pravite važni. Vi ste toliko sitni da ne zaslužujete da vas nazovemo „ljudi“. Naravno, i na ovo ćete osuti paljbu ali morate shvatiti da ste obični smrtnici i samo se zapitajte, kada se budete upokojili, šta će ljudi da pričaju o vama. Ako vas nije briga, tako ni njega nije briga za vas! I to je sasvim dobro jer sve dođe na svoje, jednoga dana.

  4. Pevac Oliver Dragojevic je priznata vrednost za sve one koji uzivaju u dobroj pesmi, uctivosti prema drugim ljudima i kulturno se ponasaju. Oliver Dragojevic Hrvat je bio samo jedan covek iz Hrvatske, koji je koristio svoje pravo na stav, obozavanje ili animozitet. Tako su nas, rodjene u SFRJ i osudjene ne svojom krivicom na zivot u njenim rusevinama, zvanim Srbija i Hrvatska, ucili da posmatramo svet oko sebe. No, danas ovi NAPREDNI, i ako njih nisu nista ucili, jer ucitelji nisu mogli da ih privedu u skolu pre policije, vodjeni svojom gluposcu, namecu toboznji nacionalizam, skrivajuci iza toga licni egoizam da sto duze budu na vlasti. I zato njima stalno smeta sve u vezi Hrvatske, ali ne i to sto njjihove vodje i patroni iza ove siroko rasprostranjene nacionalisticke mrznje dobro skrivaju licni biznis sa istim tim Hrvatima, a narocito sadasnjom predsednicom K.G.Kitarovi. To je tipicna odlika MARGINALACA, ako neznaju sta je to slobodno nek kupe istoimeno delo Vidosava Stevanovica, da se edukuju. Nije bitno da li je covek Srbin ili Hrvat, vec da li je zlocinac ili dobrocinitelj. Ne moze se od SOTONE proizvesti ANDJEO sve i da ga upakujete u ARMANI odelo. Nije dzabe Nada Popovic Perisic rekla-“ lepse je sa kulturom“. A u SFRJ gde su rodjeni mnogi danasnji zitelji njenih republika-patuljaka, narod je bio mnogo kulturniji nego danas.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.