Sve o betonu iz ugla umetnika na izložbi u Zrenjaninu 1Foto: kczr

Čovek okružen betonom bili su inspiracija novosadskom umetniku Luki Drljanu za seriju radova, kojom će se predstaviti pred zrenjaninskom publikom.

Izložba slika „Beton“ Luke Drljana, likovnog umetnika, otvara se u Kulturnom centru Zrenjanina u četvrtak, 17. avgusta u 19 časova i trajaće do 29. avgusta. Postavka sadrži 10 radova.

Autor je u svom dosadašnjem radu usmeren na slikanje urbanih monumentalnih pejzaža prožetih hladnom atmosferom. Ovim slikama pokušava da odgonetne uzajamni odnos između čoveka i njegovog veštački stvorenog okruženja.

„Kao motiv sam odabrao beton koji je najčešći industrijiski materijal za gradnju. Beton je korišćen kao osnova svakog savremenog objekta, te se u ovom kontekstu pokazao kao jedan od najprikladnijih motiva za prikazivanje ideje. Radovi odišu oštrom geometrijom i islikanim čistim površinama. Serija radova bazirana je na uzajamnom odnosu čoveka i njegovog okruženja kao i osećanja
koje otuda proizilazi“, navodi Luka Drljan.

Luka Drljan, rođen je 7. marta 1997. godine u Novom Sadu. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, smer slikarstvo, u klasi profesora Gorana Despotovskog. Redovno izlaže od 2015. godine.

Do sada je ulagao na četiri samostalne i više grupnih izložbi. Dobitnik je prve nagrade na Rumskom likovnom salonu 2019. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari