Svetislav Basara dobitnik Ninove nagrade za roman “Kontraendorfin”

Ostavite komentar


  1. I sam bih dobio NiN-ovu nagradu da sam pre Basa podastrao narodu činjenicu da čuvena Andrićeva rečenica: „dođu vremena kad pametni zaćute, budale progovore a fukara se obogati“ nije Andrićeva. Dobro, de, Andrić bi voleo da jeste no fakat nije. Preporuka za čitanje KONTRAENDORFINA. Bolje je da ga čitamo nego da ga u realnosti proživljavamo. Mnogo je kume. Sve čestitke Basu za osvojenu prestižnu NIN -ovu nagradu.

    1. Apsolutno saglasan sa vama.
      Čovek koji se polakomi za novac gazeći osnovna moralna nacela nije dostojan moje pažnje i mog postovanja pa bio sutra i Nobelovac.

      1. A da li ste Vi cenjeni kolga , penzioneru radili u nekoj firmi ? Da ? I … sta ? Ne biste otisli u drugu firmu gde bi radili isti posao , ali za vecu platu ? Ne verujem ! I ne znam zasto biste time pogazili osnovna moralna nacela ? A Basara pogazio zato sto Vi ne citate Kurir ? Ne citam ga ni ja ali ne osudjujem Basaru !

    2. Sta ima veze gde ko radi ? Ne citam ni ja Kurir , ali Basara nije nagradjen za to sto radi za Kurir nego sto je napisao dobar roman .

  2. Basara, kao kolumnista imaš još jednu stepenicu do žitnog kala.
    Nije Kurir najgori.
    Postoji i informer.
    Ako odreši kesu više od Zeželja eto tebe kod D.J.V. dezInformera.

    1. Ninova nagrada je odavno izgubila sav svoj kredibilitet.Osnovni i jedini uslov je da si „antiprotivan“ ili antisrpski raspoložen i več si predodređen za uži krug dobitnika.Sam Nin je izgubio kao magazin na vjerodostojnosti i realnom izvještavanju jer je otišao u drugu krajnost i izgubio sve konce sa realnom i konstruktivnom kritikom nego samo kritikom kao takvom.A šta reči o dobitniku,sve prethodno napisano aplicira za njegovu malenkost a pogotovo je zadnjih sedmica pogubio sve konce sa realnošću i naravno povinovao se staroj krilatici ko više plati njemu se prikloni kao i kolege iz Nina a možda bi im i pomogao da uzmu koji kontraendorfin.Živjeli!

  3. Caka je u tome, da Basara ne pise za Kurir vec Kurir objavljuje Basaru, mnogo vecu instituciju od sebe.

    1. Basara je majstor pisane reci, ali.. Uvek postoji ali sto devojci srecu kvari… svetonazor mu je biciklisticki. Kako se tocak okrece, tako i on. Urnebes koji pravi kvalifikuje ga za Zadrugu, iako prezire boljsevicke tvorevine.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.