Svetski dan pozorišta za decu u "Dušku Radoviću" 1Željko Sinobad

Malo pozorište „Duško Radović“ će ove godine Svetski dan pozorišta za decu i mlade obeležiti sa dva programa koja će biti održana u nedelju, 20. marta, sa početkom u 12 sati.

Prvi program biće izveden na otvorenom i činiće mali performans, defile koji će u 12 sati početi od Kalemegdana, a zatim prolaziti Knez Mihailovom ulicom do Trga republike, nakon čeka će se vratiti na početnu tačku.

U saradnji sa Kompanijom Balet mladih i profesorom Aleksandrom Ilićem studenti Instituta za umetničku igru će provesti veliki brod kroz pomenute lokacije.

Defile će biti praćen muzikom, a izvođenjem lutkarskih minijatura u programu će učestvovati i glumac Malog pozorišta – Goran Balančević.

Za to vreme u Malom pozorištu „Duško Radović“ biće izvedena predstava za decu „Bajka o čarobnom kamenu“, a glumci Katarina Dimitrijević i Bogdan Bogdanović tradidicionalno će pre početka predstave pročitati poruke koje su ovim povodom napisali Su Džajls (predsednica međunarodnog ASITEŽ-a) i Jovan Caran (nagrađivani glumac i reditelj u oblasti lutkarskog pozorišta).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari