Svi možemo biti izbeglice

Ostavite komentar


  1. Piše duet Kojić-Ambrozić: Adriana Zaharijević održala je snažno emotivno predavanje……Elektricitet koji je izbijao iz njenog prefinjenog govora……odjeknula je zapanjujuće moćno na Pjaci…..koje nas je u toku predavanja podsetila pametna i plemenita filozofkinja Adriana Zaharijević….Šta reći na ove hvalospeve, osim na podsećanje o Hegelu, reče neko.… “njegova slava rastrubljena je od strane prijateljske klike i ponavljana kao eho praznih glava”. U govoru gosp. Zaharijević koji je “vrcao od elektriciteta” akcenat je samo na pravima, pravima i opet pravima, o obavezama nema ni reči….ona može da vrlo saosećajno pominje….”solidarnosti u odnosu na našu sabraću i sestre na putu…” a zamislite da je to rečeno za sopstveni narod na prvom mestu jer je košulja bliža od kaputa! Poenta teksta je da se izbeglice mogu naseljavati pre svega u Evropu i SAD kako požele, proglase se ugroženim, potlačenim, ugrožavaju ih klimatske promene i zemlje domaćini ima samo da prime k znanju njihovu želju i pravo i opet pravo da se nastane gde god požele? Srceparajuće lukavo smišljeno.

Ostavite komentar


Kultura

INTERVJU Nenad Pavlović: Država svesno podstiče neobrazovanje, bahatost, veličanje agresije i bezobrazluka 9

INTERVJU Nenad Pavlović: Država svesno podstiče neobrazovanje, bahatost, veličanje agresije i bezobrazluka

Posle prvog igranog filma "Trag divljači", koje se bazira na nekoliko književnih dela Živojina Žike Pavlovića (na ediciji od deset knjiga, među kojima su "Zid smrti" i "Lapot" za koje je 1985. i 1992. dobio Ninovu nagradu za roman godine), njegov sin, reditelj Nenad Pavlović, nedavno je završio snimanje nove filmske priče "Izlet", po istoimenom romanu Miće Popovića, čuvenog slikara, filmskog reditelja i književnika.

Naslovna strana

Naslovna strana za 6. i 7. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.