Svitom iz Krcka Oraščića počele Operske novogodišnje priče u SNP 1Foto: Vladimir Veličković, Srpsko narodno pozorište

Online emitovanje na platformi Opere Srpskog narodnogo pozorišta, kao i na kanalau RTS3 i RTS planeta, Opera Srpskog narodnog pozorišta otvorila je  Operske novogodišnje priče, saopštili su iz SNP.

„Ono što smo naučili i što se potvrđuje svaki put, to je da umetnost nema granice i da u svakom momementu može da dođe do publike i onoga kome je u tom trenutku potrebna. Shvatili smo da ne postoji ta prepreka koja nas može zaustaviti i tako su i nastale ove Operske novogodišnje priče“, objašnjava direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandar Stankov.

Kamerni orkestar Opere i male balerine Baletskog studija Ludens, tokom polusatnog porograma na sceni Pera Dobrinović, izveli su Krcko Oraščić Svitu Petra Iliča Čajkovskog, pred više hiljada virtuelnih gledalaca i praznom salom usled protivpandemijskih mera.

„Mene pokreće puna sala i energija publike i to je ono što nam najviše nedostaje. Onaj sekund pauze pre gromoglasnog aplauza na kraju je ono za šta mi umetnici živimo i nadamo se da ćemo se uskoro ponovo vraititi tome“, kaže dirigent Opere Srpskog narodnog pozorište, maestro Mikica Jevtić.

Operske novogodišnje priče jesu novogodišnji besplatan online program Opere Srpskog narodnog pozorišta. Različite predstave, opere i koncerte možete pratiti svakog dana, jednostavnom registracijom na platformi: https://operasrpskonarodnopozoriste.studio20.rs/register.php  ili na kanalu RTS3 i RTS Planeta. Na večerašnjem repertoaru jeste izvođenje predstave Ko je ubio Dženis Džoplin, u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i OPENSa i u režiji Sonje Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari