Sziget 2024foto: Sziget Fest Promo

Sziget 2024 je dodao nove zvezde na svoj line up!

Među skoro pedeset najavljenih umetnika su Liam Galager, jedan od najraznovrsnijih i najuspešnijih umetnika svoje generacije; Halsey, koja obećava da će ove godine izdati novi album; osmostruki dobitnik Grammy nagrada Skrillex; jedan od najistaknutijih pop’n’soul pevača 21. veka Janelle Monáe; Raye, koja je napravila zapanjujući uspjeh na ovogodišnjim Brit Awards, i Spotify milijarder Tom Odell.

Liam Gallagher, bivši pevač benda Oasis, izvešće debi album benda Definitely Maybe, najvažniji album devedesetih, kao deo posebne turneje povodom obeležavanja jubileja, navodi se u saopštenju za medije festivala.

Sziget 2024 ove godine će se održati od 7. do 12. avgusta.

Među najavljenim headlinerima je američka pevačica Halsey, koja je osvojila tri Billboard Music Awards, American Music Award, i nominovana je za tri Grammy nagrade.

Skrillex, jedan od najpopularnijih izvođača elektronske muzike, takođe će nastupiti na glavnoj sceni. Američki producent, pevač i tekstopisac nedavno je sarađivao sa umetnicima poput Fred Again i Four Tet. Skrillex i Fred Again će se smenjivati na sceni poslednjeg dana Szigeta, nakon čega će Four Tet nastupiti na Revolut Stage-u.

Janelle Monáe, takođe iz SAD, nastupiće na ovogodišnjem festivalu. Današnja senzacija pop’n’soul muzike objavila je svoj poslednji album prošle godine, The Age of Pleasure, i nominovana je u dve kategorije na ovogodišnjim Grammy nagradama, što je deseti put da je nominovana za najprestižniju muzičku nagradu.

Britanska pevačica i tekstopisac Raye takođe će biti izvođač na glavnoj sceni. Ona je oborila rekorde na ovogodišnjim Brit Awards, oborivši rekord za broj nominacija koje je sakupio jedan umetnik u jednoj godini. Od sedam nominacija, osvojila je šest, nadmašivši Adele, Harryja Stylesa i Blur.

Tom Odell takođe dolazi na Sziget. Britanski pevač i tekstopisac ima oko 2.3 milijarde reprodukcija na Spotify-u sa svojom pjesmom Another Love.

Na glavnoj sceni će takođe nastupiti LANY, losanđeleski rok bend koji je napunio arene i osvojio široko kritičko priznanje, i Yves Tumor, poznat po eksperimentalnom avangardnom stilu muzike koji kombinuje rok, elektroniku i psihodeličnu muziku.

Pored glavne scene, trenutno saopštenje o Szigetu takođe uključuje izvođače sa Revolut Stage-a, Bolt Party Arene i Koloseuma. Među izvođačima su Marc Rebillet, Anfisa Letyago, Apashe, Archie Hamilton, Ari Abdul, Charlie Sparks, Colyn, Dyen, the Editors, Enrico Sangiuliano, Franc Moody, Goldband, Job Jobse, Kevin de Vries, KI/KI, Kiasmos, Len Faki, Loco Dice, LP Giobbi, Modeselektor, NEIL FRANCES, Nico Moreno, N’to, Sam Paganini, Sarah Story, Sven Väth, Teezo Touchdown, Tinlicker, Tkay Maidza, i Venerus.

Organizatori su već najavili da će Fred Again, Sam Smith, Stormzy, Martin Garrix, Louis Tomlinson, i Big Thief biti među izvođačima koji će nastupiti na ovogodišnjem događaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari