Takmičenje mladih pijanista „Vojislav-Lale Stefanović“ u Užicu 1Foto: N. Kovačević

I ove godine Muzička škola „Vojislav – Lale Stefanović“ u Užicu organizovaće takmičenje mladih pijanista iz cele Srbije.

Peto pijanističko takmičenje „Vojislav-Lale Stefanović“ počinje 5. aprila u 19 časova i trajaće do 7. aprila.

Svečano otvaranje je večeras u 19 časova u velikoj sali Skupštine grada, nakon čega će uslediti koncert pijanistkinje prof. dr Sanje Lukovac, koja će svirati dela Betovena, Šumana i Bramsa.

Nakon prošlogodišnjeg uspešno organizovanog takmičenja, kvalitetnih nastupa i zadovoljnih učesnika, ove godine je, kažu u školi, povećan broj takmičara.

„Prijavljeno je sto učenika osnovnih i srednjih škola koji će nastupiti u sedam kategorija“, navode u upravi škole i izražavaju zahvalnost Gradu Užicu na tome što je finansijski podržao tu manifestaciju.

Podsećaju na to da je takmičenje u početku bilo zamišljeno kao školsko i okupljalo je učenike te škole i goste iz Priboja, Prijepolja, Novog Pazara i drugih obližnih gradova, ali su se prijavljivali i brojni kandidati iz Beograda, Novog Sada, Šapca, Valjeva, Čačka, Kraljeva i drugh gradova.

O najboljim mladim pijanistima odlučiće stručni žiri u sastavu: prof. Goara Lazić, prof. Magdalena Nikolić i prof. dr Sanja Lukovac.

Nagradni fond iznosi 2.000 evra za tri prvoplasirana učesnika i njihove mentore.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari