„Taksi bluz“ najgledaniji domaći film u 2019. godini

Rezultati domaćih filmskih ostvarenja u protekloj godini

Ostavite komentar


  1. Film Petra i Lazara Ristovskog bi verovatno imao više gledalaca da je neko drugi autor.
    Čak i ovako, sa njima, dogurao bi do 700 000 i prvog mesta da su uz ulaznicu išli organizovan prevoz i hrana.
    Pošto nije ispunjen ni jedan ni drugi uslov, ovo su rezultati revolta.

    1. E pa zato ce sa Svetozarem da pokidaju. S obzirom da se bave nacionalnom tematikom trebalo bi da imaju gomilu publike ali su toliko losi da cak ne moze ni 50000 da ih pogleda. Svetozar ce sve to da popravi . Sve opstine u Srbiji su bile u obavezi da plate na racun ZILLION FILMA IZMEDJU 500000 I MILION dinara. Valjda u nameri da se skupi Zillion za film. Pa ce biti kao producenti u obavezi da klinci gledaju kao skolsku obavezu . Medjutim ima jedan problem. Darko Bajic rezira. Tako da ce plafon biti 23000 . Ipak je Zillion za dzep a ne za film . Lazo bog te mazo.

  2. Dva najbolja filma su na poslednjem i pretposlednjem mestu, a na prvom kičerica sa limitiranim netalentovanim glumcem u glavnoj ulozi! To mnogo govori o stanju svesti i kulture u Srbiji.

    1. Broj ljudi u bioskopima govori na prvom mestu. Videti koji su filmovi prvi u svetu. Odlazak sa deteta komada dva u bioskop je tu negde, oko dva somura, za mnogobrojni kupus srpskog proseka u sarmi to je mnogo, jednom u dva meseca, mnogo. Taksi bluz je ok komedijica sa humanom porukicom a građanstvo voli da se nasmeje a ako bude i humanije to je već bonus plus. Šavove krpe svaki dan u realnoj priči, pre bi ih zapandrčio u nedeljni prajm tajm na tv, samo da prođe najnoviji Pavić. Ruski Rambo je za slobotomizirana nova pokoljenja, kad porastu samo će im se kasti koliki je bio značaj lololala benda tih godina ali će barem imati Bikovića. Vojna akademija je kao onaj šitkom, Prijatelji, ali pod oružjem i ima veze sa vojnijem iskustvom k’o ministar vojni ali eto, pet sezona tv i ima te i u bioskopu. Predlažem da se i ove godine ništa ne odvoji za školsku infrastrukturu, obrazovanje i slična sranja nego da se organizuju masovni odlasci balavaca na reprizne projekcije Kralja Laze, prvih 1300 koji pogledaju film više od tri puta dobijaju besplatnu zimsku šetnju preko Albanije, ko se probije do Laze na jahtu iznad plave grobnice, neka bude ministar za bioskope, doživotni.

    2. Bravo! I ja sam to primetila, za Šavove nisam ni čula a film deluje odlično! I kida tema! Ali u jednom se ne slažem da je to specifično za Srbiju, tako je svuda i u svim sferama života. Ono što je najvažnije je na poslednjem mestu.

  3. Odgledah juče pola sata Taksi bluz-a, toliko sam izdržao. Katastrofa je blaga reč. Svaka druga rečenica je psovka. Nebulozno, besmisleno….Zašto bi neko platio da to gleda, teško je reći…

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.