Francis K. A.Foto: Anđela Krstić

Tamara Jeličić, muzičarka iz benda Francis K. A. uoči koncera 26. aprila u KC Gradu, za Danas preporučuje knjigu, muziku i film.

Svirkom će Francis K.A, uz još tri izvođaća: UNPNKD, Synthoskop, Novski i uz podršku DJ dua Slivnik vratiti retro vibracije osamdesetih i upaliti neonska svetla najboljim tonovima sinta, a pre toga muzičarka nam otkriva šta ovih dana čita sliša i gleda.

Čitam

Upravo sam pročitala knjigu „Deca Zla“ sudije i pisca Miodraga Majića, mogu reći da je jedan od boljih domaćih krimi romana prema kome je napravljena i serija. Pitka priča o advokatu kome se život preokreće usled jednog slučaja ubistva. Momenti zaboravljenih i zataškanih ratnih užasa dobiće svoj rasplet posle godina i godina skrivanja. Nakon čitanja knjige pogledala sam i seriju, ali knjiga je ostavila mnogo bolji utisak.

Gledam

Poslednji film koji sam gledala je prvi deo trenutno veoma popularnog blokbastera „Dina“ iz 2021. godine i mogu reći da me je prijatno iznenadio, posebno estetikom svakog kadra koja je promišljena do najsitnijih detalja. Veliko priznanje dajem i kompozitoru muzike za film Hansu Zimeru koji je uradio odličan posao da dočara svakog pojedinačnog karaktera i situacijama dao prigodnu atmosfersku podlogu.

Slušam

U poslednje vreme mogu reći da otkrivam nove i mlade umetnike pa bih tako da preporučim novu Instagram stranicu „Prijatna Disonanca“ posvećenu upravo promovisanju sveže muzike koja nam dolazi sa svetske scene. Svi znamo koliko je u današnje vreme, pored algoritama i brojnih reklama, teško doći do kvalitetne nove muzike. Izdvojila bih bend The Last Dinner Party koji, iako mlad po godinama članica benda, ima veliku dozu zrelosti u pisanju tekstova, osmišljavanju i građenju dinamike u pesmama pod uticajem starih majstora kao što su Bowie, Abba i Queen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari