tanja mandić rigonat rada đuričinfoto Miroslav Dragojević

Glumica Rada Đuričin je igrala i u osmoj deceniji života, jednu od poslednjih premijera imala je maja 2018, sa rediteljkom Tanjom Mandić Rigonat, tada najnoviji komad Nikolaja Koljade „Šuplji kamen“, na sceni UK „Vuk“.

Rada Đuričin – lep dugovek život ispunjen umetnošću i osmehom. Radile smo zajedno „Šuplji kamen“, u podeli su bili Lane Gutović, Branka Petrić, Ljilja Stjepanović, Katarina Marković i Rada – kaže za Danas Tanja Mandić.

– Sa predstavom smo otišli do Urala, na festival u Jekaterinburgu. Ali ono što ću pamtiti su naše probe pune smeha, ljubavi i želje za igrom, onom najsuptilnijom. Lik Vere Sergejevne, profesorke književnosti, maestralno je odigrala. I sad čujem njen glas kako izgovara replike i smeh publike, i vidim Laneta crvenog u licu koji se trudi da na sceni privatno ne prasne u smeh – seća se rediteljka.

– Bila ja izuzetno obrazovana, radoznala, pratila je Bitef, premijere, i pravila planove za nove pozorišne uloge. Njen osmeh nad osmesima pratiće zauvek njen lik u mojim sećanjima – ističe Tanja Mandić Rigonat.

Podsetimo, Rada Đuričin preminula je danas u Beogradu. Bila je jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari