Teatarska zbilja u koliziji sa zlatnim dobom opštih iluzija

O srpskom pozorištu u 2019. godini

Ostavite komentar


  1. Bili ste dovoljno na čelu pozorišta i ništa niste preduzeli za njegov boljitak , osim što se lobirali za svoj boljitak – da vam igraju vaše tekstove ( koji su jako loši).

    1. Čak i da je istina to što ste napisali, a nije, da li bi to promenilo suštinski istinite navode koji su osnova za ovaj članak? Suština radikalske strategije koju decenijama koristi rodonačelnik iste, Voja Šešelj je lako prepoznatljiva. Kada sagovornik govori istinu, ne polemiši sa istinom, nego napadni sagovornika, po mogućnosti lično i po mogućnosti što bestijalnije. Izgleda po obom kratkom komentaru da ste dobar sledbenik.

      1. Josariane, prijatelju, prolupao si lončiće! Mogao si me nazvati fašistom, kao što to radi naš predsednik kad mu se ne sviđaju ljudi koji mu govore istinu, ali činjenicu ne bi promenio: čovek prosto ne zna da piše drame, ali nema potreba da brine – u Srbiji je to prednost, jer da nije tako, nikada ne bi , gospodin bivši upravnik, došao na mesto na kojem je bio dugo godina , i da su mu dobre drame, nikada ne bi došao u priliku da mu iste igraju u pozorištima.

        1. Sada mi je jasno da Vi imate nešto lično protiv čoveka. Vaša stvar, ali prilično je radikalski je dovoditi u pitanje čoveka ili njegovo delo da bi se opovrgle činjenice.

  2. Tacna i porazavajuca istina. Hubac je pravio odlicno pozoriste u nemogucim uslovima, ukazivao je na probleme, ali ga nisu culi ni tada, a zasto bi sada. On je pravio privid da se i u takvom okruzenju moze napraviti nesto dobro. A onda su za godinu dana posle njega stvari svedene na pravu, porazavajucu meru… Dokle god institucije zavise od entuzijazma pojedinaca, dotle ce nam biti ovako.

  3. I sav taj čemer i jad se desio za godinu dana od kad više nisam na mestu direktora drame.

  4. Cela ova analiza stanja u našim pozorištima se mogla svesti na jednu rečenicu: sve manje novih i sve više loših predstava. A predlog rešenja takođe na jednu rečenicu: Povećati odgovornost rukovodstva i preuzeti svetski “dobru praksu“ pozorišta. Naravno, to treba hteti i umeti.

  5. @Željko Hubač

    „KOLIZIJI“
    Odakle vam ta rec i koji vam je to jezik posto srpski nije ?
    Zasto tako bahato skrnavite srpski jezik.

    Brana Nusic i Sterija Popovic jos u njihovo vreme su se sotvoreno podsmevali „Skorojevicima koji se frljaju stranskim recima za koje cesto i neznaju njihovo pravo znacenje“

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.