teatrijum detinjarijeFoto Marko Spasojević

Interpretacija Tihomira Stanića, u režiji Dušana Petrovića i prema prevodu Ivane Dimić, već godinama unazad izaziva oduševljenje publike. Ove sezone monodrama ,,Detinjarije” Rejmona Kusa biće izvedena u četvrtak 11. jula u 21 čas u pozorištu Teatrijum.

Ova monodrama Tihomira Stanića, premijerno izvedena 17. novembra 1996. godine, već naredne godine pobrala je brojne nagrade i pozitivne kritike i tako dokazala da je omiljena i kod publike i kod kritičara. Duhovita, ali i bolno istinita priča o traumama i odrastanju jednog dečaka može lako da dovede do plakanja, ali uglavnom od smeha.

Pored Stanićevih ,,Detinjarija” ove nedelje u pozorištu Teatrijum odigraće se: ,,Halflajf” Filipa Vujoševića u režiji Nikole Kljajića; ,,Tražiti Hamleta”; ,,On ona i korona” Bojane Đurašković i Marka Miloševića; ,,Osam žena” Roberta Tomasa u režiji Igora Đorđevića; kao i premijerno izvođenje Nušićevog ,,Narodnog poslanika” u režiji Janka Cekića.

Prva nedelja večernjeg programa u pozorištu Teatrijum: Monodrama Tihomira Stanića „Detinjarije" 1
Foto Marko Spasojević

U sklopu programa besplatnih predstava za decu u saradnji sa ,,Fondacijom Alek Kavčić”, ovog vikenda odigraće se predstave ,,Čarobni kolač” i ,,Ljubav kao magija”.

Sve večernje predstave počinju u 21h, dok se predstave za decu izvode vikendom sa početkom u 11 časova. Karte za večernji program se mogu kupiti preko servisa tickets.rs, kao i na blagajni Teatrijuma (Vuka Karadžića 1) svake večeri od 19 do 21h i vikendom od 10:30 do 12:30h.

Za sve dodatne informacije o repertoaru i o predstavama posetite sajt pozorišta: teatrijum.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari