teatrijumFoto: Teatrijum promo

Nedelja u Teatrijumu će početi predstavom ,,Safra” po motivima teksta ,,Važnije poslovice” Beatrice Kurbel i Mirne Rustemović. U predstavi igraju Marija Labudović i Milica Šćepanović.

U utorak 13. avgusta Vesna Stanković i Vladimir Preradović Lord igraće predstavu ,,Ljubavni vremeplov”.

Pred publikom se nižu priče o velikim ljubavima znamenitih Srba: Laze Kostića i Lenke Dunđerski, Živojina Mišića i Lujze Mišić, Đure Jakšića, Alekse Šantića, Olivere i Radeta Markovića, pa sve do Dragana Nikolića i Milene Dravić.

U sredu 14. avgusta igraće se monodrama Džeka Dimića ,,Oj, živote” po tekstu Josipa Pejakovića. Monodrama predstavlja ispovest čoveka koji umesto svog mlađeg brata dobrovoljno odlazi na odsluženje zatvorske kazne u Foču.

,,Lila kabare” zakazan je za 15. avgust. Pored Monike Romić, nastupiće Veronika Vanja, Vojislav Savić, Nađa Pročković i hor ,,The International Belgrade Singers”.

Kabare se sastoji od fascinantnih priča o damama koje su ostvarile svoje snove, kao i priče o njihovim ljubavima.

Predstava ,,Usamljeni Balkan”, koja je osvojila nagradu za najbolju predstavu na festivalu ,,Prague Fringe” u Pragu 2023. godine, igraće se u petak 16. avgusta.

U predstavi, čiju režiju potpisuje Nikola Gačpar, igraju Milan Bobić i Luka Antonijević.

U subotu 17. avgusta igraće se diplomska predstava Đure Brstine ,,Ničiji”, po motivima drame ,,Čigra” Viktora Lanua. U predstavi igraju Đuro Brstina i Stevan Smiljanić.

,,Cacijev uspomenar” će publika imati priliku da pogleda u nedelju 18. avgusta u Teatrijumu. ,,Cacijev uspomenar” sadrži anegdote sa predstava, proba i iz pozorišnog bifea, koje je tokom godina zapisivao na kutijama od šibica, džepnim kalendarima, salvetama…

U svojim zapisima pominje celu jednu generaciju: Miru Trailović, Zorana Radmilovića, Taška Načića i mnoge druge.

Tokom vikenda u pozorištu Teatrijum igraće se tokom pre podneva predstave za decu u saradnji sa ,,Fondacijom Alek Kavčić”, u subotu 17. avgusta ,,Nešto zeleno” a u nedelju 18. avgusta ,,Mi se ne rugamo”.

Sve večernje predstave počinju u 21h, dok se predstave za decu izvode vikendom sa početkom u 11 časova. Karte za večernji program se mogu kupiti preko servisa tickets.rs, kao i na blagajni Teatrijuma (Vuka Karadžića 1) svake večeri od 19 do 21h i vikendom od 10:30 do 12:30h.

Za sve dodatne informacije o repertoaru i o predstavama posetite sajt pozorišta: teatrijum.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari