teatrijum garavi sokakFoto: Promo

U subotu, 31. avgusta na svečanom zatvaranju pozorišta Teatrijum, publika će imati priliku da uživa u posebnom programu posvećenom romskoj poeziji i muzici.

Program će početi predstavom „Garavi sokak“ u izvođenju studenata druge godine glume Akademije umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Tihomira Stanića i Marka Misirače.

„Garavi sokak“ Mike Antića je pesnička zbirka koja na dirljiv i autentičan način oslikava život i dušu romskog naroda, prožetu slobodom, tugom i ljubavlju prema životu.

U nastavku programa, publika će imati priliku da uživa u nastupima gostiju: Zlatomira Jovanovića, predsednika Udruženja romskih književnika, koji će svojom poezijom obogatiti veče, i benda „Veseli Nanomirci“, čiji će autentični zvuci romske muzike doprineti svečanoj atmosferi. Među učesnicima će biti i Tihomir Stanić, jedan od osnivača Teatrijuma.

U poslednjoj nedelji avgusta, publiku Teatrijuma očekuju večeri ispunjene smehom i muzikom.

Svečano zatvaranje četvrte sezone pozorišta Teatrijum: Romska poezija i muzika, komedije i klasici 1
Foto: Promo

U ponedeljak, 26. avgusta Kvintet Da Kapo (Nina Ćosić – oboa, Hemnalina Miresković – violina, Nataša Lišanin – violončelo, Srđan Lišanin – kontrabas i Jevrem Ćosić – džez gitara) zajedno sa glumcima Zoranom Ćosićem i Aleksandrom Lazićem publici će približiti stihove Duška Trifunovića programom ,,Po meni se ništa neće zvati”.

Ljubavna komedija ,,Ljubav i padeži” francuskog umetnika Arnauda Humberta igraće se u Teatrijumu u utorak, 27. avgusta. Priča prati zbivanja jednog zaljubljenog Francuza, koji dolazi u Srbiju sa željom da nauči jezik, kako bi zaprosio svoju devojku.

U sredu 28. avgusta igraće se komedija ,,Do guše u pelenama”. Ova predstava, autorke Ružice Vasić, je komedija situacije sa elementima melodrame koja, kroz niz urnebesno duhovitih događaja, preispituje porodične odnose prilikom dobijanja prinove.

Kabaretsku predstavu „Ljubavni vremeplov 2” publika će imati priliku da pogleda 29. avgusta. Glumice Milica Janketić i Vesna Stanković pripovedaju priče o velikim ljubavima značajnih ljudi srpske istorije.

Neke od ličnosti o kojima će pričati su Laza Kostić, Mina Karadžić i Branko Radičević, Miloš Crnjanski i mnogi drugi.

Premijerno izvedenu početkom avgusta u Teatrijumu, renesansnu komediju ,,Mušica” u režiji Radeta Josipovića, možete da pogledate još jednom ove sezone u petak 30. avgusta.

U ,,Mušici” su prikazani tipični likovi renesansne komedije – neverna žena, naivni muž, lopov-prevarant i korumpirani policajac. Svi su lascivni, sebični i njihov humor potiče iz njihove fizičke pojave.

Program za decu će se zatvoriti predstavom ,,Tri musketara” u subotu 31. avgusta. Od 2021. godine, u saradnji sa ,,Fondacijom Alek Kavčić”, u Teatrijumu se realizuje program posvećen pozorišnim predstavama za decu.

Sve večernje predstave počinju u 21h, dok se predstave za decu izvode vikendom sa početkom u 11 časova. Karte za večernji program se mogu kupiti preko servisa tickets.rs, kao i na blagajni Teatrijuma (Vuka Karadžića 1) svake večeri od 19 do 21h i vikendom od 10:30 do 12:30h.

Za sve dodatne informacije o repertoaru i o predstavama posetite sajt pozorišta: teatrijum.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari