teri gilijamFoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Teri Gilijam je jedan od članova ekipe Montipajtonovaca, ali nam je najpoznatiji po svojim filmskim režijama.

Između ostalog, Teri Gilijam je režirao filmove Brazil, 12 majmuna, Monti Pajton i Sveti gral i Paranoja u Las Vegasu, a sada radi na novom filmu, piše Index.hr.

Glavnu ulogu u filmu pod nazivom The Carnival at the End of Days tumači Džoni Dep, a sada je poznato i ko će mu se sve pridružiti u ovom ostvarenju.

Priča se da bi ovaj film mogao da bude poslednji u rediteljevoj karijeri, a uz Depa, tu su i Džef Bridžis, Adam Drajver i Džejson Momoa, potvrdio je portal Word of Reel.

Prema najavama, snimanje filma trebalo bi da započne u januaru 2025. godine.

„Pokušavamo da utvrdimo tačno kada i gde će početi snimanje. Snimanje je za sada zakazano za naredni januar. Videćemo. Imam prilično dobru glumačku postavu, još samo treba da pronađemo jednu glumicu“, objasnio je Teri Gilijam u intervjuu za francuski časopis Premiere.

Rediteljev novi film je komedija u kojoj Bog želi da uništi celo čovečanstvo.

„Ovo je jednostavna priča o tome kako Bog želi da uništi celo čovečanstvo jer je uništilo njegov prekrasni vrt, Zemlju“, objasnio je Teri Gilijam.

„Jedini lik koji želi da spasi ljude je Sotona, a to je zato što bez njih gubi svoj posao. Budući da živi večno, život bez posla zvuči mu užasno. Stoga on pronalazi neke mlade ljude i pokušava uveriti Boga da su to novi Adam i Eva. Bog svejedno uspeva da uništi čovečanstvo. To je komedija.“

Dep će u filmu glumiti Sotonu, a Bridžis Boga. Gilijam je trenutno u potrazi za glumicom koja će biti Eva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari