the gentlemenFoto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Serija The Gentlemen Gaja Ričija probila se na prvo mesto najgledanijih serija na ovom servisu u mnogim zemljama i deluje kao da ljudi ne mogu da je se zasite.

The Gentlemen prati poš momka Edija Halsteda (Teo Džejms) koji odjednom nasledi seosko imanje svog oca i brzo otkriva da tamo postoji podzemno carstvo kanabisa koje vodi Suzi Glas (Kaja Skodelario).

Međutim, kada Edi pokušava da svoju porodicu udalji od ovog biznisa, brzo biva uvučen u mrežu čudnih i neprijatnih likova i ulazi sve dublje u kriminalni svet.

Ova serija nastala je na osnovu istoimenog filma Gaja Ričija iz 2019. godine, ali se fokusira na drugi deo te priče.

Serija se trenutno nalazi na listi najglednijih u periodu od 4. do 10. marta sa 12,2 miliona pregleda, a na drugom mestu je Avatar: The Last Airbender sa 9,1 miliona.

Osim gledanosti, The Gentlemen je dobio i sjajne ocene za sada, na sajtu Rotten Tomatoes gledaoci su mu dali 84%, a na IMDb-ju 8,4 od 10.

Pored Tea Džejmsa i Kaje Skodelario, ostale uloge tumače Vini Džons, Đankarlo Esposito, Džoeli Ričardson i Danijel Ings, a tu je i Rej Vinston.

Ukupno ima 8 epizoda, koje su sve dostupne za gledanje i koje traju oko jednog sata, a za sada ne postoje planovi za drugu sezonu.

Međutim, prva sezona se završava tako da je puno toga otvoreno i da priča i te kako ima gde da ide i može da istraži i druge aspekte filma koji nisu viđeni u ovim epizodama.

The Gentlemen je donekle podelila gledaoce i kritičare

Kritičari su pohvalili glumu i apsurdne scenarije koji, zajedno sa prelepim kadrovima i naglašenom stilizacijom, doprinose vrlo upečatljivom krajnjem utisku.

Tu ima i nasilja i smeha i mnogih rediteljskih zahvata koje će prepoznati svi ljubitelji Gaja Ričija, a dobra vest je da seriju mogu gledati i oni koji nisu gledali film.

Ocene kritičara su na kraju dana ipak malo niže od gledalaca i oni naglašavaju da je ovo serija isključivo za Ričijeve fanove, jer na pola postaje predvidiva i dosadnjikava.

Ali, ako je suditi po gledanosti i pohvalama fanova, kao i činjenici da je mnogo jeftinija od nekih drugih Netfliksovih, uopšte nije mala šansa da The Gentlemen dobije drugu sezonu.

Izvor: Games Radar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari