Tihana Lazović o Mataniću: Proračunato je “pikirao” svoje žrtve, mahom mlade devojke na početku svoje karijere 1Foto: Dušan Milenkovic/ATAImages

Hrvatski mediji bruje o Daliboru Matanića, nakon što je obelodanjeno da je ovaj poznati reditelj godinama slao neumesne poruke i stvarao neprijatne situacije na snimanjima, kako tvrde njegove navodne žrtve.

Povodom čitave situacije oglasila se glumica Tihana Lazović Trifunović, koja je na svom Fejsbuk profilu navela da ona lično nije imala nikakve neprijatnosti sa Matanićem ali da to ne znači da druge žene nisu imale takvih problema, kao i da na samoj Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu postoji niz profesora koji su prijavljeni ali da nisu intersantni javnosti kao Dalibor Matanić.

“To što moja saradnja sa Daliborom Matanićem nikada nije bila neprimerena, neprofesionalna i neugodna , apsolutno ništa ne znači, štaviše potvrđuje da je vešto manipulisao nama koji smo godinama sarađivali s njim, napravio od nas majmune i vrlo proračunato “pikirao” svoje žrtve koje su mahom mlade devojke na početku svoje karijere „, navela je Tihana Lazović Trifunović.

Prema njenim rečima „te mlade devojke  žrtve su ne samo Dalibora Matanića nego celog sistema“.

„Počevši od Akademije dramske umetnosti na kojoj se decenijama štite nasilnici , počev od Tonka Lonze pa sve do aktuelnog Ozrena Prohića , preko niza drugih prijavljenih profesora koji nisu zanimljivi javnosti kao Dalibor Matanić pa su ih ,kao i sveštenike pedofile koji se šalju iz župe u župu , preselili na neko mesto na kojem su sigurni od kaznenog progona , ali i dalje bezbrižno stvaraju svoju “umetnost” a neki , kako čujem , i dalje predaju na spomenutoj ustanovi“, ukazala je Tihana.

Ona je skrenula pažnju da sistem zapravo štiti nasilnike, te stoga nije  neobično što poslodavci često imaju sindrom Boga.

„Kada svoj mladi život započinjete na jednoj takvoj školi, kada su gore spomenuti profesori vaša jedina opcija , ako se neguje ćutanje i pognuta glava , ako se svaki oblik bunta kažnjava i čita kao “bila je neposlušna studentkinja , nećemo je primiti u ansambl”, onda nam je jasno zašto naši poslodavci imaju sindrom Boga i uživaju svoju poziciju maksimalno. Svi smo odgovorni.
Stojim i podržavam sve devojke i žene koje su ispričale svoje priče, nadam se da će ovo podstaći i ostale žrtve da istupe, progovore i prijave . Ne samo Dalibora Matanića. Sve njih”, poručila je Tihana Lazović Trufunović na svom Fejsbuk profilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari