tindersticksfoto: Long Play Promo

Čuveni alternativni rok bend Tindersticks održaće beogradski koncert 4. marta 2025. u MTS dvorani, u organizaciji producentske kuće Long Play.

Bend iz Notingema u srpsku prestonicu stiže u sklopu prolećnog dela evropske turneje na kojoj će promovisati 14. album Soft Tissue čiji izlazak je predviđen za 13. septembar. Obožavaoci alternativaca iz Notingema konačno će dočekati svoje miljenike čiji koncert u Beogradu je bio predviđen još u maju 2020, ali je otkazan zbog globalne pandemije virusa korona.

Tindersticks su oformljeni u Londonu 1992. godine, a trojici osnivača, Stjuartu Ej Stejplsu, Dejvidu Bolteru i Nilu Frejzeru pridružili su se u dvehiljaditim Den Mekina i Erl Harvin Džunior. Bend često sarađuje sa gostujućim muzičarima i pevačima i snima sa umetnicima kao što su Lasa de Sela, Meri Margaret O’Hara, Izabela Roselini, Robert Patinson… Njihova muzika se koristi u raznim umetničkim instalacijama, modnim revijama, brojnim filmovima i tv produkcijama. Tindersticks su mnogi opisuju kao „majstore suzdržanosti i pesničke osećajnosti“.

Tindersticks su izlazak novog albuma, na kom je osam pesama, nedavno najavili singlom i spotom „Always a Stranger“. Video u potpunosti dočarava pokretačku energiju pesme koja kulminira u refrenu: “Oh life, breathe through me, as this light falls, my love is in flames and I’m always a stranger“.

Povodom nove numere, autor Stejpls kaže:
„Za neke pesme koje sam napisao znam koje su im polazne tačke. Neke, međutim, uopšte ne znam odakle mi dođu. One se, jednostavno, dese. ‘Always a Stranger’ je jedna od takvih“.

Ulaznice za koncert benda Tindersticks 4. marta 2025. u MTS dvorani koštaju 3.500, 4.000 i 4.500 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari