Na koji način nam mt:s i Samsung predstavljaju perjanicu u svojoj ponudi?


Nisam nikakav tehnološki frik, pa stoga, logično, ne znam kakve su tačno mogućnosti mobilnog telefona Samsung Galaxy S5. Nema sumnje da se radi o jednom od najnaprednijih modela na tržištu, tako da mu atribut „uzbudljiv“ svakako pristaje.

Slogan „uzbudljiv telefon za uzbudljiv život“, međutim, sa sobom donosi prve nedoumice. Nije li se mogao pronaći nekakav novi kvalitet koji taj i takav telefon životu svog vlasnika donosi? Sa jedne strane, krajnje je logično da uz „uzbudljiv“ telefon i naš život postane barem za nijansu „uzbudljiviji“. U kojoj meri nam, međutim, bilo kakav telefon, može doneti neko realno životno „uzbuđenje“? U smislu, naravno, da to uzbuđenje zaista zavisi od njegovih naprednih, distinktnih osobenosti, a ne od uobičajenih mogućnosti jednog smartfona?

Čini mi se da je tako nešto zaista teško zamisliti, a kamoli prezentovati u TV reklami.

U konkretnom promotivnom spotu za Galaxy S5, Samsung i mt:s nam, međutim, predstavljaju neku zamlatu koja u praskozorje džogira po Brankovom mostu. Čini se da mu neka napredna mogućnost fokusiranja pomaže da doživi privlačnost prema suprotnom polu i na nekoliko metara udaljen od nepoznate devojke koja se igra sa svojim psom snima je svojim mobilnim aparatom.

Vrhunac predstavlja sledeća, poslednja scena – u kojoj se dvoje mladih iz parkića potpuno neočekivano susreće u getoiziranom, poludemoliranom liftu. (Verovatno za ovu neverovatnu koincidenciju treba zahvaliti Galaxy S5, šta li?) U svakom slučaju, naš junoša se prilikom nenadanog susreta sa svojom novootkrivenom simpatijom toliko uzbudi, da mu srčani puls odjednom skoči sa 90 na 138 otkucaja u minuti, a već u sledećem trenutku iz ruku mu ispada i dragoceni Galaxy S5.

Sva sreća da je mladić posedovao baš ovaj i ovakav mobilni, pa je devojka uspela da vidi očitavanje pulsa na ekranu. Sad kapira da mu se dopada, tako da će možda odlučiti i da ga pozove na piće.

Teško je, međutim, pretpostaviti da će bilo koja devojka (sa izuzetkom zaposlenih u kompanijama koje ih prave i promovišu) biti u stanju da naoko percipira mogućnosti nekog touch screen telefona. Možda, eventualno, njegovu veličinu (iako je danas ta osobina nedovoljno relevantna za određivanje kvaliteta i platnog segmenta u kome se mobilni aparat nalazi). U pomenutom slučaju bi, naravno, posao mogla da završi i nekoliko puta jeftinija sprava!

Treba, dakle, prvenstveno slediti onu narodnu da je „veličina“ ipak bitnija od „tehnike“. Ako sebe doživljavate kao nekoga ko ima problema u komunikaciji sa lepšim polom, kupovina Galaxy S5 bi se mogla uvrstiti u investicije vredne pažnje. U suprotnom bi, ipak, trebalo da se okanete ćorava posla i da, eventualno, nekakav avanturistički duh pokušate da izgradite na sasvim drugačiji način.

Teško da će bilo koji mobilni uređaj tako nečemu uspeti da doprinese.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari