Laibach, Darko Rundek i Cargo orkestar, Kanda, Kodža i Nebojša, Film, Edo Maajka, Petrol, Pionir 10… biće među najvećim zvezdamae na glavnoj bini ovogodišnjeg, devetog Trenchtown festivala, koji sutra počinje u Etno kampu, u Horgoškoj šumi blizu Palića. Festival će trajati do 2. juna. Program festivala održava se na tri pozornice, jer se i ove godine očkuje veliki broj posetilaca, koji je lane premašio deset hiljasda mladih zaljubljenika u ovu vrstu muzike.

Organizator Festivala je Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Fokus“ iz Subotice, koja je osim muzike kao prateći sadržaj festivala pripremila i flmske projekcije, predstavljanje knjiga, pozorišne predstave, kao i edukativno-kreativne radionice – likovne, strip, foto, književne, novinarske i dramske.

Već za prvi dan festivala najavljene su muzičke rep zvezde poput Eda Maajke i sastava Kanda, Kodža i Nebojša, a narednih dana slede takođe slavni ex-jugoslovenski bend Laibach, između ostalog, sa numerom koja obuhvata album „Volk“, na kojem su obradili himne 14 zemalja. Posebna muzička atrakcija je učešće Darka Rundeka, jednog od najznačajnijih autora takođe bivše nam države, nekadašnji vođa benda Haustor. On će nastupiti sa svojim Cargo orkestrom.

Pored iskusnih muzičara, na festivalu nastupaju i novi, dosad neafirmisano bendovi – Petrol i S.A.R.S, Sajsi i Pionir 10.

Istovremeno, dok traje festival, na palićkoj Velikoj terasi svoj šou imaće poznati DJ-evi iz okolnih zemalja – Siniša Tamamovića iz BIH, Vladimir Aćić iz Novog Sada, Max Demand iz Mađarske, Jan Nemeček iz Beograda, kao i Phantom iz Subotice, dok će na pozornici sa rege muzikom nastupati sastavi iz Mađarske, Makedonije, Slovačke, BIH i Beograda.

Kako napominju organizatori, za posetioce festivala obezbeđen je šatorski smeštaj, odnosno za one koji kupe komplet ulaznika, kao i besplatan prevoz za sve goste. Cena kompleta ulaznica je 1.450 dinara, dok je dnevna karta 580 dinara, u pretprodaji, i one se mogu kupiti preko Interneta na sajtu organizatora www.eventim-yu.com. Inače, na dan koncerta cena ulaznica će biti nešto veća nego u pretprodaji, navode u Fokusu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari