Tri nagrade za komad “Mama, sve me svrbi” na 27. Festivalu koreografskih minijatura 1Foto: Vladimir Buha

Koreografkinja i igračica Jelena Vujović apsolutni je pobednik međunarodnog takmičenja koreografa, održanog tokom vikenda u okviru 27. Festivala koreografskih minijatura. Njen komad “Mama, sve me svrbi”, koji je sama izvela na muziku Tzeni Vanoua i Vanje Ilića, dobio je prvu nagradu za koreografe, Nagradu “Ohrabrenje” i Nagradu publike, saopštilo je Udruženje baletskih umetnika Srbije.

Nagrade za koreografe dobile su i Jovana Zajkova iz Severne Makedonije za koreografiju “In my shoes”, koja je i autor muzike i izvođač – druga nagrada, kao i trećenagrađena Jovana Brnović iz Crne Gore za komad “Jovana Lukina”, koji je na muziku Borislava Tamindžića izvela sa Milošem Kašćelanom.

Nagradu “Ohrabrenje”, kao vid podrške domaćim autorima dobio je i srpski umetnik Branko Mitrović za koreografiju “Scar” koju sam izvodi na muziku Emilija Đonina.

On je za ovaj komad dobio i je Plaketu “Aleksandar Izrailovski”.

Nagrada kritike pripala je grupi slovenačkih umetnika, autora koreografije i muzike za rad “From Particles: Paloma’s Got Its Mouth Backwards” koji su sami izveli.

Reč je o Ani Cvelfar, Kaji Vajdetič, April Veselko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari