his house trilerFoto: Moviestore Collection Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

 

Psihološki trileri su žanr za sebe i uvek imaju predanu publiku, ali često se desi da ima dragulja koji prosto prođu neprimećeni uprkos kvalitetu.

Na Netfliksu uvek ima trilera, bilo da su u pitanju originalni filmovi ili neki iz druge produkcije, samo treba dobro pretražiti more dostupnih naslova.

Jedan od takvih filmova pronašla je ekipa sajta Index.hr, a u pitanju je ostvarenje od pre par godina.

Film His House je psihološki triler koji prikazuje iskustvo izbegličkog para koji beži iz ratom razorenog Južnog Sudana, a onda se bori da se prilagodi na svoj novi život u engleskom gradu u kojem zlo vreba ispod površine.

Osim što je zadovoljio apetite publike, film je oduševio i kritičare koji su mu na sajtu Rotten Tomatoes dali sjajnih 100 posto.

Ovaj triler nezasluženo je ispod radara

Jedan je napisao: „Film ima puno toga da kaže kada su u pitanju tuga, krivica, asimilaciji i aktuelna izbeglička kriza. A povrh svega toga, prava je igra živaca“.

His House objavljen je još 2020, a s velikim imenima u glumačkoj postavi pitamo se kako je toliko dugo prolazio ispod radara.

Nakon svetske premijere na Sundance Film Festivalu, film je privukao veliku pažnju pa je Netfliks odlučio da ga preuzme.

Godinu dana kasnije, reditelj filma His House Remi Viks osvojio je nagradu BAFTA za najboljeg debitanta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari