slobodan trkulja balkanopolisFoto: Promo

Nakon tačno 5 godina od poslednjeg koncerta u Sava Centru, Slobodan Trkulja & Balkanopolis se vraćaju u Plavu dvoranu 7. februara 2025.

Ovaj put Balkanopolis & prijatelji pripremili su spektakularan koncert “Put svile” kojim vas vode na emotivno muzičko putovanje od Balkana preko Orijenta do Dalekog istoka, uz specijalne goste iznenađenja.

Najsmelije koncerte na kojima je pomerao granice svoje kreativnosti, Trkulja je imao upravo u Sava Centru.

Prvo sa Beogradskom Filharmonijom pa sa slavnim Metropol Orkestrom iz Holandije, da bi potom odvažno stvorio pop/rok i simfonijski zvuk srpske tradicije, energični zvuk koji publiku ostavlja u transu danima nakon koncerta, koji je Balkanopolis proslavio širom sveta.

Trkuljin TV nastup u Kini sa svetskim superstarom na klaviru Langom Langom, na CCTV Gali prolećnog festivala, imao je preko 16 milijardi pregleda i ušao u istoriju kao jedan od najgledanijih programa ikada!

U prilog činjenici koliko su Trkulja & Balkanopolis popularni u ovoj zemlji govori i sam nadimak koji je Trkulja stekao – “Fej Long” odnosno “Leteći zmaj”, što se u Kini smatra najvećim odrazom uvažavanja jer je zmaj drevni simbol Kine.

Svetski mediji ga smatraju “jednim od najlepših muških glasova Balkana” (NRC Handelsblad) i “umetnikom čijoj zaraznoj energiji i talentu se publika potpuno preda” (Trauv, Holandija).

Široj publici poznati su i njegovi legendarni vokalni dueti sa Marizom i Josipom Lisac.

“Plava dvorana Sava centra je za mene mesto najlepših susreta sa publikom, gde muzika teče na poseban način, nesputano i snažno, i budi najdublje emocije.

Ovaj put muzika nas vodi na mistični Put svile” – izjavio je Slobodan Trkulja.

Večiti dečak nežnog i moćnog glasa, beskrajno kreativan i virtuozan u sviranju, čeka vas u svojoj omiljenoj Plavoj dvorani na još jednom nezaboravnom muzičkom putovanju!

Dugo smatrani najbolje čuvanom muzičkom tajnom Balkana, Balkanopolis je brzo krenuo u otkrivanje svoje muzičke čarolije čitavom svetu.

Jedni su od najkreativnijih muzičkih umetnika koji spajaju gajde sa gitarskim efektima i vah pedalama, kavale i rok gitare, tambure i bubnjeve protkane snažnim orkestarskim zvukom, od epskog do liričnog.

Neki od najzapamćenijih koncerata su svakako nastup u Šangaju u Kini, gde su tokom EKSPO 2010 nastupali pred oko 30.000 ljudi i postavili zvaničan rekord posećenosti ovog događaja, zatim koncerti u Britaniji za BBC televiziju, kao i uživo nastup pred više od sto miliona gledalaca širom sveta tokom izbora za pesmu Evrovizije.

Publiku u Sava Centru očekuju muzički hitovi i neverovatna izvođačka energija Slobodana Trkulje, pevača, kompozitora i virtuoza neviđenog kalibra koji svira više od dvadeset različitih instrumenata – gajde, tambure i gitare, klavir, frule, kaval, jermenski duduk, kritsku liru i kritsku lautu, klarinet, saksofon, tangpan, flautu i mnoge druge.

Od samog početka, 1997. godine, Trkulja & Balkanopolis stvorili su jedinstvenu muziku zasnovanu na rok i orkestarskoj muzici, tradicionalnom zvuku Srbije i Balkana i pravoslavnom pojanju, čime su započeli novi talas u muzici na ovim prostorima zvan moderna tradicija.

Ulaznice su u pretprodaji putem sajta https://tickets.rs/tour/slobodan_trkulja_balkanopolis_1733 i na Tickets biletarnici u Sava Centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari