true detectiveFoto: HBO MAX / Planet / Profimedia

Do premijere četvrte sezone serije True Detective treba se strpiti još malo, ali dobre vesti su da konačno znamo datum premijere.

Sezona zvaničnog naziva True Detective: Night Country imaće šest epizoda, a prva od njih stiže 14 januara na televizijski kanal HBO i striming servis Max.

U novoj sezoni, za koju je upravo izašao i novi tizer, glavne uloge tumače Džodi Foster i Kali Rajs, dok je šouranerka, scenaristkinja i rediteljka svih epizoda Isa Lopez.

Opis sezone glasi: „Kada duga zimska noć padne u Enisu (Aljaska), osmoro ljudi na istraživačkoj stanici nestaje bez traga. Da bi rešila slučaj, detektivke Liz Danvers i Evanđelina Navaro moraće da se suoče sa tamom u sebi i istraži uklete istine koje leže zakopane ispod večnog leda“.

Ostale uloge tumače Fin Benet, Fiona Šo, Kristofer Eklston, Isabela Star Lablank i Džon Hoks, dok se pojavljuju i Ana Lambe, Aka nivijana, Džun Til, Dajan Benson i Džoel D. Montgrand.

Nove epizode trebalo je da se pojave u toku ove godine, ali je to odložio štrajk, zbog čega je HBO odlučio da premijera bude tek u januaru naredne godine.

True Detective je antologijska serija

Džodi Foster je i jedna od izvršnih producenata, kojih ima puno, a među kojima su i Keri Džodži Fukunaga, Metju Mekonahi, Vudi Harelson i mnogi drugi.

Tvorac serije Nik Picolato ne učestvuje u ovoj sezoni, jer je se on razišao sa kućom HBO oko kreativnih razlika.

Da podsetimo, u prvoj sezoni su glumili Metju Mekonahi i Vudi Harelson, u drugoj Rejčel Mekadams, Kolin Farel, Tejlor Kič i Vins Von, a u trećoj Maheršala Ali i Stiven Dorf.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari