"U Beogradu smo kolateralna šteta": Vera Papić iz organizacije festivala "Kikinda short" 1Foto; privatna arhiva

“U Dorćol Platz-u je zabranjeno svako okupljanje do sutra. Jednom zabranom dva Festivala”, piše na Fejsbuk stranici festivala kratke priče Kikinda short čije je osamnaesto izdanje počelo juče na alternativnoj lokaciji pošto gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač nije dozvolio da se ova manifestacija održi na tradicionalnom mestu – u dvorištu kikindske Narodne bilblioteke “Jovan Popović.”

Ovde je kolumne uživo ili preko video linka trebalo da čitaju Dejan Atanacković, Mirjana Đurđević, Tomislav Marković, Edi Matić, Dragoljub Draža Petrović, Đerđ Serbhorvat, Marko Šelić Marčelo, Dragan Velikić, Marko Vidojković.

Ista ekipa autora u okviru 18. festivala „Kikinda short“ trebalo je da nastupi večeras na Dorćol platz-u ali kako je u ovom prostoru od jučerašnjeg otkazivanja festivala „Mirdita, dobar dan“ do sutra zabranjeno svako javno okupljanje to neće biti moguće.

Vera Papić iz organizacije Festivala kratke priče Kikinda short kaže za Danas da ne zna ko je u Dorćol platz-u zabranio da se bilo kakvi programi ne održavaju tri dana.

– To su tri dana koliko je trebalo da traje festival „Mirdita“, tako da smo mi u Beogradu kolateralna šteta – zaključuje Vera Papić dodajući da će se ovo festivalsko veče održati, ali zasad ne može da kaže kada će to biti.

Kako je Danas već pisao pisao, sinoć se pred kikindskom Narodnom bibliotekom oko pola sedam pojavio gradonačelnik Nikola Lukač  i rekao da ne dozvoljava da se unese ozvučenje „jer se u biblioteci večeras ne održava ništa“.

On je kazao, kako je Danasu prenela književnica i kolumnistkinja Mirjana Đurđević, da nema ništa protiv organizatora nego “protiv gostiju i ne može da dopusti da u njegovom gradu govore ljudi koji ne poštuju Kikindu, njegovu državu i predsednika”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari