U Crnoj Gori otkazano prikazivanje filma „Heroji Halijarda“

Ostavite komentar


  1. „Živi, živi, duh slavenski,
    živjet’ će vjekov’ma.
    Zalud prijeti, ponor pakla,
    zalud vatra groma.“

  2. Taj film je takva propaganda i prekrajanje istorije da to nije viđeno od uspona SNS-a.
    Fur unsere kinder.

  3. Zbog nekoliko građana? Nisu ni videli film, ali sve znaju o njemu? Ne sumnjam u „umetničke kvalitete“ Radoša Bajića, ali ovo je baš bezveze. Ako je film glup neće ga niko gledati i to je to…

  4. Prekrajanje istorije je poznati specijalitet naroda Balkana. Zahvaljujući internetu, odnosno društvenim mrežama nikad jednostavniji i nikad šira ponuda slavljenja poraza, jer su pobede rezervisan za ideologe i ponekog realizatora. Monarhisti, komunisti, partizani, četnici, ustaše, radikali, socijalisti, demokrate… Svi imaju svoje kreatore, pri čemu neki menjaju samo boje. Nove teorije, za nove pristalice i stare podele.

  5. Da su spasili američke pilote istina ali to je sad glorifikovano,malte ne oni oslobodili Srbiju i Jugoslaviju. Human gest ali iz interesa i ništa više. Za nekih 100 godina biće četnici oslobodioci a partizani i svi ubijeni neprijatelji. Kratka pamet i loša pouka čini te dobrim za manipulaciju kao što je u Hrvatskoj.

  6. Od kad se Crna Gora distancira od četnika kad su najrodoljubiviji Srbi (Crnogorci, geografski u to vreme) bili iz Crne Gore. Da li se distanciraju i od komunističke borbe za vlast iliti revolucije.

  7. Ne volim Bajića jer je celog života glumio partizanštini i to loše. Ali o filmu tek posle gledanja. Unapred samo ideološko iskazivanje samih sebe koji zabranjuju. I za koje su četnici apriori zli, masni i Srbi. Četnika iz naših plemena smo se odrekli. A ljubimo Tomsona.

  8. Kakve veze ima, film bitka na Neretvi….. sigurno nije prikazan realno i ne samo on ,šta je sa američkim filmovima Rusi i svi drugi prikazani su kao nesposobni….

  9. Tako to izgleda kad se pitaju buzdovani neobrazovani. I ne znaju o cemu je rijec, ali ako dolazi iz Srbije…
    To nije vise riječ o samom filmu, riječ je o bolesnicima koje mrznja izjeda i izjeda ih tuđi uspjeh. A ne vide svoj neuspjeh

  10. И треба,јер су сви у Црној Гори били првоборци,носиоци споменице,народни хероји,ослободиоци Србије…… Е ,Србијо шта си дочекала ?

  11. Aki meni ne odgovara ne znači da nije istina,ostavite gledaocima da sami sude, svi smo punoletni ne treba niko da nas štiti od tzv.negativnih uticaja..sloboda izbora da svako gleda šta zelu

  12. Kada nešto radiš, ne razmišljaš o reakcijama i koji ti je bio cilj? Kakav bi domet filma Dara iz Jasenovca bio da ta je režirao Lordan Zafranović? Znate ko je Lordan i kojoj tematici je posvetio svoje stvaranje? Radoš Bajić? Njegov opus govori o njemu. Finansijer diktira pravila. Rehabilitacija kolaboracionista mora da prati i kinematografija.

  13. E sad GLUPI Srbi utuvite ako je to ikako moguće u te svoje zakržljalelobanje,VELIKA VEĆINA CRNOGORACA MRZI SRBE,IMA OGROMNE KOMPLEKSE ALI SU DALEKO INTELIGENTNIJE PLEME OD NASEG NARODA I TO OBILATO KORISTE UPRAVO U SRBIJI JER JE SA GLIPIM NARODOM LAKO MANIPULISATI!Zato ne padajte vise na glupe price da u Crnoj gori zive neki Srbi kojima neko ne da da vole Srbiju!Pojedinci su i pitanju,mala manjina dok se velika većina ne iseća nikako povezano sa Srbijom i okanite se vise jugoslivenstva i nekog utopijskog bratstva!Mnogo smo smesni i jadni dok tako trcimo za sto puta gorima od sebe zeleći da budemo brača i prijatelji a svi nas preziru i mrze i smeju nam se iza leđa kao debilima!

  14. У коментарима се јављају неокомунисти треће генерације, којима се не допада истина.

  15. Da vas obavestim nije otkazana premijera filma u Crnoj Gori biće prikazan 12 oktobra nemoj da se sekirate ide sve po planu

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.