U „Kontraendorfinu“ nema nikakve politike

Ninova nagrada za roman godine po drugi put pripala Svetislavu Basari za knjigu "Kontraendorfin" u izdanju Lagune

Ostavite komentar


  1. „U „Kontraendorfinu“ nema nikakve politike“ a opet u Srbije je sve politika i ničega drugoga nema, velika zabluda je da postoji još nešto sem politike.

  2. Najiskrenije čestitke Kuriru i njihovom novopostavljenom kurirčiću. Pomračenje svesti i savesti se u Srbiji nagrađuje !!!???

    1. Misljenje slicno vasem, pogresno ali samouvereno do kostiju i sa humorom u pokusaju nisam cula jos od kad je moje najmladje dete prestalo da bude tinejdzer. To je ta nadobudna nezrelost srednjoskolca. Svaki put kad mu iskreno i sa najboljom namerom ukazes na gluposti i budalastine koje radi ili pokusava da uradi, kao sto je Basara ukazivao i jos uvek ukazuje u svojoj kulumni, tinejdzer digne nos i optuzi te za zle namere. Takva „zrelost“ i jeste tajna njenog „uspeha“. Basarina knjizevnost je knjizevnost eseja koji se bave fenomenima. To nema veze sa Guzijanom i slicno. Osim, naravno, sto je ta tuzna slika posledica odbijanja da se razume fenomen.

      1. Evo, srednjoškolka se pokunjena i posramljena posle mama Sofijinih konstatacija iz oblasti psihologije koju je mama S. sama vaspostavila, a u literaturi poznatoj kao „Procena i diskvalifikacija ličnosti na osnovu napisane dve rečenice“, javlja sa blagom nedoumicom – Da li je u pitanju ista ličnost, ona koja piše o „..Guzijanu i sličnom…“ sa onom koja piše „…eseje koji se bave fenomenima…“? Ili je Basara S. a.k.a. Kurirčić koji se zavlači u još neispitane predele colona A. Vučića potpuno nešto drugo od ličnosti koja se isto tako zove i ima isti nadimak a „…piše eseje koji se bave fenomenima“? Još jedno pitanje, ako mama S. dozvoli. Čitaste li vi delove nagradjenog romana u Kurirčićevim kolumnama ? Šteta ako niste jer ste mogli da se upoznate sa epohalnim invektivama na račun Olje B., što je zaista „drugačije“ od pisanja o Guzijanu, kako fenomenalno(vidim da reč fenomen rabite neumereno i bez ikakvog smislenog konteksta pa reših da vam se umilim) ustvrdiste. Šta je tu drugačije osim imena onih po kojima se izlučuje pogani sadržaj ? P.S. Ukoliko želite da branite gurua iz sfere udvorištva i sitne fajde činite vi to do mile volje, ali nema potrebe da, radeci to, vređate oponente njegovom takvom šićardžijsko ćiftinsko đilkoškom delanju. Pozdrav, uz želju da što češće, uz neizbežno brže, bolje i jače, uživate u Kurirčetovom opusu u Kuriru.

  3. Uz ovakav ziri i poznatog nam pisca zelja za citanje nagradjene knjige je ista kao i za proslogodisnjeg kuceta i kontrabasa.

  4. Ne čitam Basaru više od kada je trbuhom za kruhom preleteo u Kurir! Ne bi trebalo ništa od njega da objavljujete jer i vas neću više čitati ako nastavite da objavljujete tog velikog demokratu !

    1. Aha ! A da li Vi radite , ili ste radili u nekoj firmi ? Da ? A da li biste otisli u drugu firmu gde biste radili isti posao , ali za vecu platu ? Ne ? Mislim da biste otisli !

    2. @ Diksi Po toj logici , necu ni ja nista da cujem za Nemanju Vidica , npr , niti treba o njemu ista objavljivati jer je trbuhom za kruhom preleteo u Mancester , umesto da je vecito ostao u Zvezdi igrajuci za neuporedivo manju zaradu ! Amin !

  5. U pravu je Basara. Nema tu nikakve politike.
    Samo besno lecenje kompleksa.
    Kao i do sada.

  6. Ako ne bude trostruki nosilac Ninove nagrade ,nece se racunati.To sto bolji deo srpskog drustva ,javno bojkotuje ziri i nagradu ,to piscu Basari ne smeta da se lazno smeska i objasnjava ,da on nije Saban Bajramovic,mada me njegove najnovije fotografije neodoljivo posecaju na slavnog Nisliju.
    Razlika je jedino u tome da je velik svet znao za Sabanovu muziku a za knjizevni opus nagradjivan nekad prestiznom nagradom,van granice Kruga dvojke,jedva da je ko cuo.Tesko ce i cuti…Sve nagrade u Srbiji su plod klanova i mnogobrojnih kuhinja,iz kojih se decenijama oseca samo zagorela zaprska.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.