u mojoj glaviFoto: Promo

Diznijev sinhronizovani animirani film „U mojoj glavi 2“ (Inside Out 2) koji se trenutno nalazi na repertoaru pogledalo je neverovatnih 100.000 gledalaca, što ga čini prvom animacijom u ovoj godini koja je dosegla toliku gledanost u domaćim bioskopima.

Kao što je do sada poznato, film se može pohvaliti uspehom sa najvećim danom otvaranja ikada kod nas, odnosno najvećom postignutom gledanošću u startu prikazivanja filma.

„U mojoj glavi 2“ je nastavak istoimene Pixarove priče koja je pre devet godina zaintrigirala gledalište širom sveta.

Reditelj Pit Dokter dočarao je tada kako se ljudske emocija nadmeću u umu jedne devojčice, utičući na njeno ponašanje i odrastanje.

Animacija je osvojila nagradu Oskar za najbolji animirani film (2016.) a takođe ovenčana je i BAFTA priznanjem, kao i prestižnim Zlatnim globusom.

Sada, ista junakinja, starija za proteklo vreme, stiče i neke nove emocije i pored Radosti, Tuge, Besa, Straha i Gađenja, u njenoj glavi sledi suočavanje sa Zavišću, Sramotom, Stidom i Anksioznošću.

Glasići u Rajlinoj glavi poznaju je vrlo dobro, ali promene su neminovne i to baš u trenutku kada glavni štab počne iznenada da se urušava kako bi se napravio prostor za nešto potpuno neočekivano, nove emocije!

„U mojoj glavi 2" pogledalo više od 100 hiljada ljudi u Srbiji, postavljen i svetski rekord 1
Foto: MCF promo

Dotadašnjih 5 originalnih osećanja, koje je uspešno vodilo operaciju na svim nivoima, nije sigurno kako da nastupi i kako da se „oseća“ kada im se pojave novi, od emocija sazdani drugari.

Podsetimo, animacija „U mojoj glavi 2“ reditelja Kelsija Mana za kratak rok prikazivanja (19 dana), postiglo je zaradu od milijardu dolara na svetskim blagajnama, što je čini prvim crtanim filmom kome je to pošlo za rukom.

Odmah iza sledi animacija Zaleđeno kraljevstvo kome je za takav uspeh, bilo potrebno 25 dana prikazivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari