U Nišu počinje serija tribina o pop i alternativnoj kulturi u Srbiji 1Tvrđavski morFoto: FoNet/ Kostadin Kamenov

Štek haus, u saradnji sa klubom Fitbek u Nišu, organizuje ciklus tribina ”Kulturni nokaut vol 2” na temu popularne i alternativne kulture u Srbiji.

Prva u nizu tribina, pod nazivom ”Festivali u Srbiji: od mejnstrima ka alternativi”, biće održana u sredu 18. maja u klubu Fitbek.

Na tribini će govoriti Ivan Blagojević, osnivač i direktor Nišvil džez festivala, Zoran Vulović, osnivač  i direktor Arsenal festa i Marko Sibinović, logistički direktor Authajd festivala.

U Nišu počinje serija tribina o pop i alternativnoj kulturi u Srbiji 2
Kulturni nokaut vol 2: Štek haus

“Neka od pitanja na tribini biće da li zaista imamo raznovrsnu kulturno-umetničku scenu, kako se bira tematika festivala i da li tu ima mesta alternativi, da li su srpski festivali blizu ili daleko od međunarodne kulturno – umetničke scene, koliko su festivali ogledalo društva, pokretači društvenih promena i mobilizatori, kao i da li je moguća decentralizacija festivala u Srbiji”, rekli su organizatori.

Tribina počinje u 18 časova, a ulaz je besplatan.

Ciklus tribina “Kulturni nokaut vol 2” je, inače, nastavak teme o pop i alternativnoj kulturi u Srbiji koja je pokrenuta 2019. godine, te privremeno zaustavljena zbog pandemije koronavirusa.

Ideja tog projekta je pružanje podrške “svim aktivnostima koje obezbeđuju kreativnim akterima, sa sposobnostima, kompetencijom i znanjem, da doprinesu jačanju kulturnog i kreativnog sektora”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari