U okviru 7. Festivala malih pozorišnih formi biće predstavljen portret pesnika Milana Orlića 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U okviru pratećeg programa 7. Festivala malih pozorišnih formi, u Pozorišnom muzeju će u četvrtak, 3. oktobra 2024. sa početkom u 13 sati biti predstavljen Portret pesnika Milana Orlića – književnika, filozofa i naučnog istraživača.

Njegove pesme zastupljene su u više od 20 najvažnijih domaćih i stranih izbora, antologija i leksikona. Orlićeva poezija i eseji prevedeni su na dvadesetak jezika.

O njegovom stvaralaštvu napisano je stotinak tekstova u Srbiji, regionu i svetu.

Predavanja je držao na univerzitetima u Pragu, Brnu, Gdanjsku, Poznanju, Vroclavu, Opolu, Krakovu, Bukureštu, Melburnu, na Sorboni, u Beogradu.

Uvršćen je u Srpsku enciklopediju (2010) u redakciji SANU i Matice srpske. Izabaran je za člana Slovenske akademije umetnosti i književnosti (2023) u Varni (Bugarska).

Uređivao je časopis „Književnost” i reviju za digitalnu umetnost i kulturu „Sveske-ArtTech”, kao i Transcultural Studies: A series in Interdisciplinary Research (Kalifornija).

Glavni je urednik časopisa „Sveske” (dobitnika nagrade „Jeremija Živanović” za najbolji književni časopis u Srbiji za 2001. godinu).

U programu će učestvovati prof. dr Danijela Kostadinović i mr Aleksandra Jagodić.

Ulaz je slobodan!

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari