U okviru pratećeg programa 33. Festivala „Dani Zorana Radmilovića" otvaranje izložbe crteža Vesne Čipčić 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U okviru pratećeg programa 33. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“ u nedelju, 20. oktobra u 19 sati otvorena je izložba crteža Vesne Čipčić „Moji veseli drugari“.

Izložba je do sada gostovala u Holandiji, Mađarskoj, Novom Sadu, Kikindi i Beogradu.

O Vesni Čipčić

Vesna Čipčić je rođena u Beogradu, 23. marta 1954. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Kikindi, a Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Milenka Maričića.

Kao mlada, bavila se profesionalno muzikom, osvajala nagrade na muzičkim festivalima u Subotici, Opatiji, Beogradskom proleću…

Dugogodišnja prvakinja Beogradskog dramskog pozorišta, provela je gotovo ceo radni vek u kući na Crvenom Krstu, ali je brojne uloge ostvarila i na scenama drugih beogradskih pozorišta.

Njena filmska i televizijska karijera donela joj je izuzetnu popularnost i učinila je omiljenom jugoslovenskom, srpskom glumicom. Nagrađena je brojnim značajnim priznanjima i nagradama za svoju glumačku delatnost.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari