U "Plavoj dvorani" Sava centra otvoren 56. BEMUS 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

U „Plavoj dvorani“ Sava centra večeras su otvorene 56. Beogradske muzičke svečanosti, koncertom jednog od najpoznatijih tenora današnjice, svetske operske zvezde Jonasa Kaufmana.

 

Kaufman je nastupio sa Vojvođanskom filharmonijom, pod upravom nemačkog dirigenta Johena Ridera, a izveo je arije iz opera “Đokonda”, “Karmen”, “Toska”, “Andrea Šenije”, kao i iz opereta “Zemlja smeška” i “Cirkuska princeza”.

Bemus traje do 26. oktobra, a ljubitelji klasične muzike imaće priliku da uživaju u nastupima brojnih muzičkih velikana, među kojima će se na sceni Kolarčeve zadužbine naći violinista Kiril Trusov i pijanistkinja Aleksandra Trusova, violončelista Petar Pejčić i pijanista Dmitro Semikras, violončelistkinja Maja Bogdanović i pijanistkinja Nino Gvetadze.

Nastupiće i flautistkinja Silvija Karedu sa Simfonijskim orkestrom RTS, pod upravom Srbe Dinića, pijanistkinja Eva Gevorgijan u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra, pod upravom Sergeja Smbatijana, kao i pijanista Simon Trpčeski, koji će nastupiti sa orkestrom Virtuozi, pod upravom Bojana Suđića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari