U Pozorišnom muzeju u Zaječaru otvorena izložba crteža ,,Moji veseli drugari”, autorke Vesne Čipčić 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U okviru pratećeg programa 33. Festivala ,,Dani Zorana Radmilovića”, sinoć je u Pozorišnom muzeju otvorena izložba crteža ,,Moji veseli drugari”, autorke Vesne Čipčić naše poznate pozorišne i filmske glumice.

Izložbu je otvorio njen sin Ivan Vanja Alač, a pesmu o klovnovima govorila je njena ćerka Aleksandra Anja Josifovski, glumica.

Nije slučajno što je izložba došla u Zaječar, rekla je Vesna Čipčić, jer Zoran Radmilović je svoj grad učinio gradom radosti i veselja.

Njen prvi susret sa pozorištem, kako kaže, bio je na vašarištu u Kikindi gde je upoznala cirkus koji kao i pozorište ima scenu, artiste, svetla, kostime ali i klovnove.

Na duhovit način obratio se i glumac Milan Caci Mihailović i pokazao sačuvani crtež klovna koji mu je Vesna poklonila pre trideset pet godina.

Izložbu je do sada videla publika u Holandiji, Mađarskoj, Beogradu, Novom Sadu i Kikindi, a Zaječarci će moći da je razgledaju do kraja ovog meseca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari