U prazničnom filmu „A Christmas Story" deca su razdvajana tokom snimanja kako bi se stvorila tenzija 1Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Od prazničnih filmova očekujemo opuštenu atmosferu, puno smeha i scene koje se pamte, ali ne i da su deca glumci razdvojeni tokom snimanja kako bi se između njih stvorila vidljiva tenzija.

Međutim, to je baš ono što se odigravalo na setu filma A Christmas Story iz 1983. godine, tokom čijeg snimanja je reditelj Bob Klark namerno pravio takav raspored snimanja mališanima da se oni koji se u filmu svađaju uopšte i ne sreću na setu.

Da podsetimo, film prati Ralfija Parkera, običnog dečaka koji pokušava da se izbori sa svim uobičajenim problemima tokom praznične sezone, a jedan od glavnih problema su mu siledžije Skat i Grover Dil. Trojica glumaca su zato bila međusobno izdvojena, a i od ostatka glumačke postave.

Reditelj je to učinio namerno, ali su se mladi glumci uprkos tome dobro slagali i rado družili. Jedan od dokaza je i činjenica da su se četiri decenije kasnije ponovo okupili kako bi snimili nastavak pod nazivom A Christmas Story Christmas.

Nastavak je, za razliku od originalnog filma, dobio pomešane kritike i komentare, a trenutno je dostupan na striming servisima.

Izvor: Indiewire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari