U Selačkoj kod Zaječara održan “Torlački sabor” 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U Selačkoj kod Zaječara je organizovana manifestacija tradicionalnog narodnog stvaralaštva, treći po redu „Torlački sabor” s ciljem očuvanja kulturnog nasleđa ovog kraja.

Nakon defilea i zajedničkog kola  priređen je odličan kulturno-umetnički program. Prvi put posle gotovo četiri decenije, nastupio je KUD ,,Luka Paunović Beli“ iz Selačke, a u programu su učestvovali i KUD-ovi iz Rgotine, Halova, Grlišta, Grljana, Zvezdana, kao i „Penzioner” i „Nikola Pašić” iz Zaječara. Svojom poezijom predstavio se Ženski poetski klub ,,Vlat” iz Zaječara, a Iznenađenje večeri bio je vatromet.

Tokom dana organizovano je takmičenje u kuvanju gulaša i sportska nadmetanja u nadvlačenju konopca, stonom tenisu, stonom fudbalu i bacanju kamena s ramena.

Manifestaciju je otvorila Biljana Glišić, pomoćnik direktora Ustanove ,,Zoran Radmilović”, a nagrade takmičarima uručio je Ivan Stojanović, predsednik Mesne zajednice Selačka.

Organizator i pokrovitelj manifestacije je Grad Zaječar, a u realizaciji, pored Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović”, učestvovali su Turistička organizacija  i Sportski savez grada Zaječara, kao i Mesna zajednica „Selačka”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari