U Školi primenjenih umetnosti u Šapcu dodeljena nagrada “Miloš Simić” 1Dobitnica nagrade sa Miloševim roditeljima i direktorkom škole Foto: ŠPU Šabac

Dobitnica ovogodišnje nagrade “Miloš Simić” je učenica Škole primenjenih umetnosti Tijana Ilić. Izložba radova pristiglih na konkurs, koji je ove godine imao za temu “Hilandar”, otvorena je u galeriji škole, do šestog oktobra.

Negujući sećanje na mladog umetnika Miloša Simića, nekadašnjeg učenika škole Primenjenih umetnosti u Šapcu, koji je posle duge borbe izgubio bitku sa teškom bolešću, svake godine organizuje se likovni konkurs i uručuje nagrada koja nosi njegovo ime.

U Školi primenjenih umetnosti u Šapcu dodeljena nagrada “Miloš Simić” 2
Foto: Škola primenjenih umetnosti Šabac

Među pristiglim radovima učenika prvog i drugog razreda, za dobitnika ovogodišnje nagrade odabrana je Tijana Ilić, čija je nastavnica – mentorka Marijanom Gavrilović.

Nagradu su i ove godine uručili Miloševi roditelji, kao vid podrške mladima koji žele da se bave umetnošću, sa ciljem da istraju na putu koji nije uvek lak.

Škola, godinama unazad, neguje sećanje na ovog posebnog dečaka, đaka generacije, koji se za života izdvojio svojim neverovatnim likovnim, ali i brojnim drugim talentima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari