U Velikoj Jasikovi kod Zaječara manifestacija “Vlaške lepote Balkana” 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U Velikoj Jasikovi kod Zaječara u sredu, 17. jula, biće održana tradicionalna kulturno-umetnička manifestacija ,,Vlaške lepote Balkana”, koja se organizuje s ciljem očuvanja kulturnog nasleđa ovog kraja.

U kulturno-umetničkom programu učestvuju KUD-ovi: „Amater” iz Topolnice (Majdanpek), „Stol” iz Bučja (Bor), „Deli Jovan” iz Crnajke (Majdanpek), ,,Graničar” iz Halova, ,,Gradec” iz Gradskova, ,,Šljivar” iz Šljivara, ,,Dubočane” iz Dubočana, ,,Mladost” iz Velike Jasikove i GFA ,,ZO-RA” iz Zaječara. Učesnik programa je i Ljubiša Tisa Stanković, pesnik iz Male Jasikove.

Defile učesnika predviđen je u 19.30, a bogat kulturno-umetnički program počinje u 20 sati. Večernjem programu prethodiće takmičenje u kuvanju kačamaka, koje počinje od 17 sati.

U okviru smotre biće organizovan i izbor „Najlepše Vlajne Balkana”. Prijava kandidatkinja moguća je do utorka 16. jula, putem FB stranice naše ustanove (Pozorište „Zoran Radmilović”).

Organizator manifestacije je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine — Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Turističkom organizacijom Zaječara i Mesnom zajednicom ,,Velika Jasikova”, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari