U Zaječaru počinje Festival malih pozorišnih formi 1Foto: M. S. / Danas

Od 29. septembra do 5. oktobra, u zaječarskom teatru održava sedmi po redu Festival malih pozorišnih formi.

Prema rečima organizatora, biće izvedeno sedam vrhunskih monodrama i duodrama iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koje su nagrađene na nekom od pozorišnih festivala.

Festival će u ponedeljak 30. septembra otvoriti predstava ,,Balkana novog pokreta” iz Beograda ,,Lina, tvrđa od kamena” u izvođenju Vesne Stanković, prvakinje Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Naredne večeri biće odigrana monokomedija u produkciji ,,Fa Vi-ja” „Svakodnevna koma“, u izvođenju Ivana Tomića, koji je široj javnosti poznat kao advokat u seriji ,,Tajna vinove loze” i šarmantni direktor policije u seriji ,,Igra sudbine”.

U nastavku Festivala na repertoaru je duodrama, rađena u koprodukciji BeoArta, Turističke organizacije Budve i Narodne biblioteke Budve, „Čovjek visine“, u kojoj igraju Nebojša Milovanović i Bojan Žirović, afirmisani srpski glumci.

Sledi duodrama Muzeja nauke i tehnike iz Beograda, „Pupin-poslednji san”, u izvođenju Vjere Mujović i Dušana Matejića, ali i dve izvanredne monodrame: ,,Kulturne scene Male stvari” iz Trebinja „Jefimija-Jelena Mrnjavčević” u izvođenju Tijane Nikolić i ,,Neodustajanje” Samostalne produkcije i koprodukcije Saveza dramskih umetnika Vojvodine, u izvođenju Marije Medenice.

Poslednje festivalske večeri publika će moći da vidi predstavu Narodnog pozorišta ,,Sterija” iz Vršca, „Poslednji trenuci kralja Aleksandra i kraljice Drage” u izvođenju Miloša Đurovića i Tamare Tamči Toskić.

Cena kompleta karata za sedam predstava je 2.000 dinara, a cena pojedinačne karte je 500 dinara.

U okviru pretfestivalske večeri biće izvedena premijera kamerne predstave zaječarskog teatra ,,Bračna igra” u kojoj igraju Ana Bretšnajder i Miloš Tanasković. Predviđen je i kvalitetan, besplatan prateći program.

U Pozorišnom muzeju će u četvrtak 3. oktobra od 13 biti priređen „Portret pesnika Milana Orlića“ srpskog književnika, filozofa i naučnog istraživača, a u petak 4. oktobra u foajeu Pozorišta će u 19.30 sati biti predstavljena knjiga ,,Neodustajanje” Marije Medenice u izdanju Sterijinog pozorja iz Novog Sada.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari