U Zaječaru počinju 21. Međunarodna filozofska škola i 27. Sabor likovnih umetnika 1Foto: Glas Zaječara

Zaječarski Trg oslobođenja sinoć je odzvanjao od zvonkih glasova članova kamernog hora “Lavirint” i Gradskog pevačkog društva “Stevan Mokranjac”.

Pevan je raznovrstan repertoar, od klasične muzike do popularnih pesama stranih i domaćih autora.

Prema rečima rukovodioca Gradskog pevačkog društva „Stevan Mokranjac“ Maje Milenković „Horsko veče“ organizovano je u slavu horskog pevanja koje se u Zaječaru nije čulo od početka pandemije. Rukovodilac Kamernog hora „Lavirint“ Željka Aleksić ističe da je večeras izveden program koji je planiran za 21. jun i Svetski dan muzike, koji tada nije mogao biti izveden zbog zahuktale epidemije i vanredne situacije.

Sinoćnje „Horsko veče“ bilo je uvod u kulturna dešavanja kojima će Zaječar obilovati narednih dana.

Organizator „Horske večeri“ Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ zajedno sa Centrom za primenjenu filozofiju i društvena istraživanja Beograd potpisuje organizaciju 21. Međunarodne filozofske škole „Feliks Romulijana“ .

-U radu ovogodišnje Filozofske škole učestvovaće 28 filozofa iz Srbije, Republike Srpske, Bugarske i Hrvatske.Tema škole je „Transhumanizam,filozofija i kriza čovečanstva“. Već po tradiciji, svečano otvaranje i predstavljanje Zbornika radova sa prošlogodišnje filozofske škole biće danas popodne na Romulijani, a sutra i u nedelju učesnici Filozofske škole radiće u velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru– navode organizatori.

Osim Filozofske škole, Zaječar je domaćin i likovnim umetnicima. Večeras će u Galeriji Centra za kulturu u Kotlujevcu svečano biti otvoren 27. Sabor likovnih umetnika u Zaječaru i izložba radova nastalih na 26.

Međunarodnoj likovnoj koloniji „Gamzigrad“ održanoj 2019. godine. Sabor likovnih umetnika trajaće nedelju dana i okupiti desetak umetnika iz Srbije, a ovogodišnji selektor je umetnički fotograf Rajko Karišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari