U Zrenjaninu uskoro izložba fotografija o starosti 1Foto:Imre Sabo

U Savremenoj galeriji Zrenjanin biće predstavljena izložba fotografija „Lepota starenja“ naših poznatih foto autora.

Izložbu fotografija „Lepota starenja“ organizovali su Udruženje građana „Snaga prijateljstva“ – Amity i Foto savez Srbije.

Fotografije prikazuju, na najbolji mogući način, pozitivnu sliku starosti, pokazuju prirodno starenje, pokazuju znanje i veštine starijih ljudi, njihove emocije i dostojanstvo i doprinos porodici i društvu.

Ona nosi poruku lepote starenja, poruku da je svako doba lepo, da stariji treba da imaju više poverenja u sebe, da iše učestvuju u radnim i društvenim aktivnostima i time doprinesu dužem životnom veku.

Žiri u sastavu Branislav Brkić, MF FSS, Branimir Кaranovič, КMF FSS i Vlade Satarić, UG „Snaga prijateljstva” Amityod 374 fotografija prispelih na konkursu odabrao je 68, dok je za izložbu prihvatio 72 rada od 47 autora.

Izložbu je podržalo Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, u okviru programa: „Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Republici Srbiji za 2021. godinu“.

Izložba je premijerno bila otvorena 1. oktobra 2021. godine na Međunarodni dan starijih osoba u UK Parobrod, Beograd, a potom u Aleksincu, Aranđelovcu i Paraćinu.

Posle Zrenjanina, gde je otvaranje 21. marta u 19 časova,  treba da bude predstavljena publici u Čačku i Kovinu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari