Udruženjima građana za razvoj kulture u Novom Pazaru dodeljeno tri miliona dinara 1Foto: Grad Novi Pazar

Novopazarskih udruženjima građana, koja se bave razvojem i očuvanjem kulture, danas su uručena rešenja o dobijanju sufinansirajućih sredstava za svoje projektne aktivnosti.

Na konkursu, koje je raspisalo Gradsko veće, dodeljena su tri miliona dinara za realizaciju projektnih aktivnosti 24 organizacije.

– Novi Pazar je jedan u od gradova u Srbiji koji, procentualno, najviše izdvaja za realizaciju sadržaja iz oblasti kulture. Iz budžeta smo, ove godine, izdvojili 320 miliona dinara za kulturu, a to je 7 odsto od ukupnog gradskog budžeta – rekao je novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac, nakon uručivanja ugovora.

Dodeljena sredstva kreću se od 50 hiljada dinara do maksimalnih 240 hiljada. Najviše projekata, 6 , dobilo je po 150 hiljada dinara, a maksimalnih 240 hiljada dobila su dva udruženja.

Iz gradskog budžeta, ove godine, biće sufinansirano 45 projekata, sa više od 6,3 miliona dinara.

Sredstva su dodeljena na konkursima. Osim za kulturne sadržaje, grad će sa više od 2,2 miliona dinara podržati 13 projekata iz oblasti zaštite životne sredine i sa više od 1,1 milion dinara osam projekata koji se bave prevencijom zloupotrebe droga i zavisnosti od kocke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari