Forest Gampfoto: Imdb

Sticaj čudnih okolnosti, sudbina, ili ko zna šta li je, ali film „Poštar“ iz 1997. godine je zaslužan za to što Tom Henks glumi u filmu Forest Gamp

Tom Henks je poznat po brojnim ulogama, uključujući filmove Spašavanje redova Ryana, Forest Gamp, Zelena milja, Terminal, Castaway, Da Vinčijev i mnogi drugi. Glumac je u karijeri osvojio i dva Oskara za najboljeg glumca za filmove Filadelfija iz 1993. i Forest Gamp iz 1994. godine.

Gostujući u jednom intervjuu, Tom Henks otkrio je šta je prethodilo njegovu radu na Forestu Gampu. Kako prenosi Far Out Magazine, Henks je u to vreme uloge birao prema svojoj intuiciji. Osim toga, filmu Forest Gamp privukao ga je i glavni scenarista Erik Rot, koji je radio adaptaciju scenarija prema istoimenom romanu Vinstona Gruma.

Međutim, pre nego što je video scenario za Foresta Gampa, glumac je imao priliku da pročita i scenario za film Poštar (The Postman), koji je u bioskopima imao premijeru tek 1997. godine. Dakle, tri godine nakon što se u bioskopima prikazivao Forest Gammp. Erik Rot, kom se Henks divio nakon što je video scenario za Poštara, napisao je scenario i za Forest Gampa, što je glumca privuklo da postane deo ovog projekta.

„Fascinirao me scenario pod nazivom Poštar, koji je napisao Erik Rot. Nisam radio na scenario, ali sam upoznao Erika i delili smo dosta istih razmišljanja zašto radimo to što radimo“, rekao je Hanks, prenosi Far Out.

Dodao je i da ga je Rot potom pitao što misli o knjizi Forest Gamp, te je ovaj otkrio da radi scenario prema knjizi, što je odmah zainteresiralo Hanksa.

„Rekao sam: ‘Taj tip može napisati bilo šta!’ Otprilike godinu i po kasnije dobio sam Erikov scenario i bio je odličan. Čitanje scenarija obično je jednako uzbudljivo kao i čitanje nekog pravnog dokumenta, pa kada pročitate scenario nakon kog se osećate kao da ste pogledali film, znate da je to nešto drugačije“, zaključio je glumac koji je potom utelotvorio glavni lik u filmu.

Sa druge strane, Poštar je snimljen 1997. godine, sa Kevinom Kostnerom u glavnoj ulozi, i imao je katastorfalne kritike. Dobio je nekoliko Zlatnih malina, između ostalog i Erik Rot za scenario, a magazin Rolling Stone je odluku da se snimi film stavio na svoju listu „50 najgorih filmskih odluka svih vremena“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari