ULUPUDS: Jevtić da podnese ostavku 1Foto: BeoInfo

Upravni odbor Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) zatražio je danas smenu gradske sekretarke za kulturu Ivone Jevtić zbog neprofesionalnih i omalovažavajućih rezultata konkursa Sekretarijata za kulturu Skupštine grada Beograda za sufinansiranje i finansiranje programa u 2018. godini.

U saopštenju se navodi da je ULUPUDS za svoju najveću i najbitniju izložbu u toku svake godine, „Majsku izložbu“, dostavio predlog-zahtev od 839.656 dinara, što je 40 odsto ukupnih projektovanih troškova za izložbu, sa svim pratećim elementima.

Odlukama komisije Sekretarijata odobreno je 120.000, jedna sedmina traženih sredstava, ili 5,7 odsto ukupne sume, navodi Upravni odbor ULUPUDS i dodaje da je Udruženje za deo sredstava konkurisalo i kod Ministarstva kulture.

Takvo razrešenje konkursa na ovoj poziciji može se tumačiti samo ili nepoznavanjem posla ili notornom nedobronamernošću, navodi se u saopštenju.

Ako se ta činjenica osmotri u ogledalu nekih drugih suma i programa koje je podržao Sekretarijat znatno većim sredstvima, a za neuporedivo manje bitne aktivnosti, i vrlo čudne identitete tražilaca sredstava, ne može da se ne zaključi da je sve sprovedeno i aminovano na potpuno neznalački i neodgovoran način, ukazuje ULUPUDS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari