Umetnici ponovo u Kosjeriću 1

Ovoga leta građani Kosjerića će ugostiti preko 30 učesnika Trinaestog međunarodnog umetničkog kampa u Kosjeriću.

Gosti dolaze iz uglavnom iz Evrope (Rusije, Italije, Španije, Nemačke, Francuske, Češke, Slovačke, Austrije, Turske, Grčke, Severne Irske), ali tu su i umetnici iz Japana i Venecuele.

Nakon dvogodišnje pauze Međunarodni umetnički kamp je otvoren subotu 29. jula i trajaće do 13. avgusta. Ovogodišnja tema Okulturizam je simboličnog naziva, zbog trinaestog izdanja pa će učesnici u svojim umetničkim delima obrađivati teme sujeverja, lokalnih običaja ali verovanja iz zemalja iz kojih dolaze. U toku dve nedelje ovaj umetnički kamp će građanima Kosjerića, ali i ostalim posetiocima obogatiti kulturnu ponudu umetničkim intervencijama i performansima u javnim prostorima u Kosjeriću.

Učesnici su i raspoređeni u tri radionice: teatar radionica, radionica murala i grafita (street art), muzička radionica. Pored stranih i domaćih mladih umetnika, priliku da se kreativno izraze imaće i deca Kosjerića u dečijoj radionici. Građani Kosjerića će 12. avgusta imati priliku da vide rezultate kreativnog rada, a radovi će biti izloženi i u Beogradu 13. avgusta. Pomoć za realizaciju kampa dali su Ministarstvo omladine i sporta i Mladi istraživači Srbije kroz program Mladi su zakon, Skupština opštine Kosjerić, Narodna biblioteka Kosjerić, Turistička organizacija Kosjerić i lokalne firme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari