Radnici leskovačke JureFoto: Radnički glas

Radnici leskovačke Jure su tokom juna štrajkovali za veće plate, promenu politike bonusa, veći topli obrok i sanitarne uslove u toaletima.

Oni su već 13 godina prijavljeni na minimalac, a rade i bolesni da ne bi izgubili bonuse, prenosi Radnički glas.

Dok se čeka konačni epilog štrajka, potrebna im je široka društvena solidarnost. Radnički glas u saradnji sa grupom umetnika zato organizuje solidarnu aukciju kao deo napora da se prikupi novac za štrajkački fond i štrajkačima isplati deo dnevnica koje su tokom štrajka izgubili.

– Na taj način pomažemo ne samo sledeći krug borbe u Juri i u domaćoj auto-industriji, već pokazujemo i da smo spremni da stanemo jedni uz druge kada je najteže – kao radnici i kao sugrađani – kažu organizatori.

Aukcija se održava 8. jula u Kulturnom centru Grad (Braće Krsmanović 4), u Beogradu, s početkom u 18 i 30. Prodaja radova manjih formata počinje istog dana od 15 sati.

Radove prilažu škart, Andrej Bunuševac, Vladan Jeremić i Rena Rädle, Miloš Miletić, Nebojša Yamasaki Vukelić, Daško Milinović, Jana Stojaković, Kristina Ristić, Milica Simić, Helena Jovanović, Aleksandra Bovan, Jelisaveta Đoković, Andrea Popović, Marijam Safargalieva, Andrea Cvetković, Višnja Lepšanović, Sara Tanasijević, Maša Milašinović, Rebeka Sali i Nikola Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari